Erdoğan duyurdu: 'Barış Pınarı' harekatı başladı

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan "Barış Pınarı" isimli harekatın resmen başladığını duyurdu.

Erdoğan duyurdu: 'Barış Pınarı' harekatı başladı

Türkiye’nin Suriye’de Fırat’ın doğusuna yönelik askeri operasyonunun başladığı belirtiliyor.

Operasyonun başladığını AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Twitter hesabı aracılığıyla duyurdu.

Erdoğan Türkçe ve İngilizce olarak yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Türk Silahlı Kuvvetleri’miz Suriye Milli Ordusu’yla birlikte Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG ve Deaş terör örgütlerine karşı #BarışPınarıHarekatı’nı başlatmıştır.

Amacımız güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış ve huzuru getirmektir.”

Erdoğan’ın harekatla ilgili olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ‘İyi Parti’ Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu telefonla arayarak bilgi verdiği öğrenildi.

ABD, NATO, BM ve DİĞER ÜLKELER BİLGİLENDİRİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada da harekat başlamadan önce ABD başta olmak NATO ülkeleri ile Rusya’nın bilgilendirildiği belirtildi. Açıklamada “ABD, Rusya Federasyonu, İngiltere, Almanya, Fransa ve İtalya ile NATO ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreterlikleri saat 14.00’ten itibaren Barış Pınarı Harekâtı’na ilişkin bilgilendirildi.” denildi.

HAVA OPERASYONU

Erdoğan’ın duyurusuyla eş zamanlı olarak sınırın diğer yanında YPG kontrolünde olan mevziler TSK’ya ait uçaklarca ateş altına alınmaya başladı.

Erdoğan’ın duyurusuyla eş zamanlı olarak Resulayn’da 4 patlama yaşandı. Harekatta karadan topçu atışları ile havadan füze atışlarının yapıldığı belirtiliyor.