Reklam
Kategoriler: İç Açı

Erdoğan: Seçim sisteminin asıl mağduru biziz, 500 bin üyemizin kaydını bulamadık

Reklam

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin İl Başkanları Toplantısı’nda yerel seçim gündemine ilişkin konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Aday belirleme sürecinde yaşanan her şey geçmişte kalmıştır. Bu dönemdeki adaylarımızın ve adaya daylarımızın rekabetini seçim sürecine yansıtmayacağından eminim. Aksi yönde davrananlar olursa zaten bunlar hiçbir zaman Ak Partili olmamış, olamamış demektir. Benim istediğim olursa eyvalla, olmazsa yallah diyenler AKP’li değidlir.

MUHARREM İNCE’YE GÖNDERME

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde seçim kurullarımızı tehdit eden adayı unutmuş değiliz. ‘Yüksek Seçim Kurulu’nun önünde oturacağız’ diyenleri unutmuş değilim.

“ASIL MAĞDUR BİZİZ”

Seçmen kütükleriyle ilgili iddialar her seçim dile getirilir. Sistemden kaynaklanan sorunların asıl mağduru AK Parti. AK Parti’nin 10 milyon 337 bin üyesinden 504 bininin seçmen kütüklerinde kaydını bulamadık.

“1 MİLYON KİŞİYİ MARKAJA ALALIM”

İlk defa 1 milyon kişi oy kullanacak. Onları yakın markaja alalım. Oy kullanmada herhangi bir yanlışa düşmesini önleyelim. Teşkilatlarımızdan, üyelerimizden seçmen kütüğüne giren herkesi takip etmesini istiyorum. Bir ilçeye yerleşen seçmene partimizin ‘hoşgeldin ziyareti’ yapması, partimizde siyasete davet etmesi bizlere güç kazandıracaktır.

“BİR GAZETE GÜYA HABERCİLİK YAPIYOR”

Malesef mayası bozuk bir kesim adeta tüm hayatlarını ülkenin ve milletin aleyhine işler yapmaya adamıştır. Çok basit bir örneğini vereceğim. Türkiye, yurtdışı kökenli ciddi kur ve faiz saldırısına maruz kaldı. Böyle bir durumda ülkesini sevenin yapması gereken ekonomilerine dört elle sarılmaktır. Eskiden beri belli muhalefet partisinin borazanlığını yapan bir gazete bu saldırılarını sürdürüyor. Manşetlerde de güya habercilik yapıyor. Aslında yaptığı şey en bayağısından tetikçilik yapıyor. Ekonomimizin daha kötüye gideceğini ima ederek kendince ülkemize kurşun sıkıyor.

“BEZ TORBA DAĞITACAĞIZ”

Ana muhalefet yine naylon poşetlerle sokağa dökülebilir ama biz biliyorsunuz naylon poşete karşı savaş ilan ettik. Biz bez torbalar ve kenevirden yapılan filelerle inşallah meydanlarda olacağız. Anacığım kendisi evde fileyi dokurdu. O fileyle çarşı pazardan alışveriş yapardık. Yeniden oraya dönüyoruz. Şimdi inşallah milyonlarca bez torba ve fileyi hazırlıyoruz. Bu kampanyada inşallah milletimize promosyon olarak dağıtacağız. Belki biraz acele ettim ama birileri alıp bu işi götürmesin.

Bu haber en son değiştirildi 11 Ocak 2019 16:37 16:37

Reklam

Önceki Haberler

İSİG Meclisi’nden genç işçiler raporu: Yoksulluk, güvencesizlik ve geleceksizlik kıskacında 2500 genç işçi yaşamını yitirdi

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi son on yılda yaşanan genç işçi ölümlerinin çarpıcı verilerini…

19 Mayıs 2024 19:09

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde darbe girişimi

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde, ordu, sabah saatlerinde başlayan bir darbe girişiminin güvenlik güçleri tarafından bastırıldığını duyurdu.

19 Mayıs 2024 18:47

“Yeni Kaledonya’nın emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesinin yanındayız”

Türkiye Komünist Hareketi, Yeni Kaledonya'da Fransız emperyalizmine karşı yürütülen bağımsızlık mücadelesini destekleyen bir açıklama yayımladı.

19 Mayıs 2024 18:40

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 şüpheliye tutuklama talebi

Ankara Cumhuriyeti Başsavcılığı, Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturması kapsamında aralarında emniyet görevlilerinin de bulunduğu…

19 Mayıs 2024 18:29

İran Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan helikopter kaza yaptı: Reisi ve İran Dışişleri Bakanı’na henüz ulaşılamadı

Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin konvoyundaki helikopterlerden biri kaza geçirdi. Yardım ekipleri kazanın yaşandığı bölgeye ulaşmaya çalışıyor.…

19 Mayıs 2024 18:24

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47
Reklam