Reklam
Kategoriler: İç Açı

Erdoğan’dan asgari ücret savunması: Bu çark dönecek arkadaş!

Reklam

Kocaeli Gebze’de Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından üstlenilen “yerli otomobil”in tanıtım toplantısı yapılıyor.

TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve Sanayi Bakanı Mustafa Varank’ın konuşma yaptığı toplantıda son olarak AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan sözü aldı. Erdoğan konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’nin yerli ve milli otomobil arayışı malum yeni değildi. İlk yerli otomobil denemesi olan Devrim’in hikayesi aynı zamanda bize hayallerimizin nasıl kâbusa dönüştürüldüğünün de örneğidir. İşte dışarda Devrim otomobilini gördük. Daha önce uçak yapan, motor geliştiren, silah üreten müteşebbislerimizin başına ne gelmişse, Devrim otomobilimizin başına da aynısı gelmiştir. Kimin sesi olduğu artık gün gibi aşikar olan birileri çıkıp, diğer projeler gibi bunun da hem psikolojik hem de fiili olarak sabote edildiğini görüyoruz. Zor şartlarda kurduğu silah fabrikasında hayranlıkla takip edilen kişiyi, fabrikasıyla beraber havaya uçuranların amacının ne olduğunu gördük.”

“İŞÇİMİZİ EZDİRMEYECEĞİZ DEDİK”

Erdoğan, konuşmasında, sefalet düzeyinde kalan yeni asgari ücreti de ilişkin de bir savunma yaptı. AKP’li Cumhurbaşkanı, “Asgari ücret rakamlarının ülkemize çalışanlara hayırlı olmasını diliyorum. Biz işbaşına gelirken söz verdik işçimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz dedik. Öyle bir kampanya sürdürüyorlar ki, ‘Bu fabrikalar çalışmasın, istediğimiz asgari ücreti belirleyelim.’ Bu çark dönecek arkadaş…Bu çarkın dönmesi için hesabı kitabı ona göre yapacağız. Enflasyonun 3 puan üzerinde yüzde 15 olarak yapılan artış sonucunda asgari ücret 2002’ye göre yüzde 154 düzeyinde yükselmiş bulunuyor.” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından sonra “yerli otomobil”in tanıtımına geçildi. Erdoğan, “ilk ön siparişi veriyorum” dediği otomobili inceledi ve fotoğraf verdi.

Bu haber en son değiştirildi 27 Aralık 2019 16:34 16:34

Reklam

Önceki Haberler

Pelikancı Selman Öğüt’ün adı rektör olduğu üniversiteden silindi

“Pelikan” grubunun önde gelenlerinden olduğu iddia edilen ve Kasım 2023’de Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle İstanbul Esenyurt Üniversitesi…

30 Nisan 2024 14:06

Yargıtay, Selçuk Kozağaçlı ve Barkın Timtik’in cezalarını onadı

Yargıtay, ÇHD Başkanı Selçuk Kozağaçlı ile Avukat Barkın Timtik’in cezalarını onadı. Yargılanan diğer avukatlarla ilgili…

30 Nisan 2024 13:55

Eğitim Sen’den Beyazıt’ta 1 Mayıs açıklaması

Eğitim Sen 6 No'lu Üniversiteler Şubesi'nin çağrısıyla bir araya gelen Eğitim Sen İstanbul 8 No'lu…

30 Nisan 2024 13:52

Bahçeli grup toplantısında başkanlık sistemini övdü

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Ferdi Tayfur'un arka planda yer aldığı…

30 Nisan 2024 12:14

Yargıtay Başkanlığı seçiminde 29’uncu turda da sonuç çıkmadı

Yargıtay Başkanlığı seçiminin 29. turunda da sonuç çıkmadı. Son oylamada Ömer Kerkez 141, Muhsin Şentürk…

30 Nisan 2024 11:43

AKP’li Kurtulmuş yeni anayasa ziyaretlerine başlıyor

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 'yeni anayasa'ya ilişkin partilere yapacağı ziyaretlere bugün başlıyor. Kurtulmuş'un ilk durağı…

30 Nisan 2024 11:38
Reklam