Reklam
Kategoriler: İç Açı

Erdoğan’dan CHP’li başkanlara ‘iş yaptırmayız’ mesajları

Reklam

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından ilk kez basına açıklama yaptı.

Erdoğan, İstanbul ve Ankara’daki seçimlerden yenilgiyle çıkan partisinin itirazlarıyla ilgili konuştu. AKP lideri, “Şunu açık net ifade etmek lazım. Seçim süreci bitmiştir. Olayın mahkeme süreci var. Bu işin üç basamağı var. İlçe, il ve yüksek seçim kurulu var” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarının devamı şöyle:

“HAK GASPI DEĞİL”

Her partinin de skalalarını çalıştırma süreci var. İlde de alınan neticeler bizim çalışmalarımızla örtüşmüyorsa nihai merci YSK’dır. Sonra da YSK hakkımız var. Bu bir hak gaspı değildir. Şu anda da İstanbul’da, Ankara’da, Yalova’da yapılan da budur. Şimdi benim elimde şu var; muhalefet bir şeyler söylüyor. Biz Türkiye genelinde büyükşehirlerde 30’un 15’ini biz aldık. Bunun yanında MHP 1 tanesini aldı, Cumhur İttifakı ise geri kalan 14 taneyi de onlar almış oldu. Bir diğerine bakarsak, Cumhur İttifakı olarak aldığımız oy yüzde 53,3’tür. Karşımızdaki 4’lü mekanizmanın oy noktasındaki durumu yüzde 47 bile değil. Aramızda böyle bir fark var.

‘İŞ YAPTIRMAYIZ’ MESAJI

Ankara’da 107 tane bize ait var, 39 tane dörtlü mekanizmaya ait olan var. Bu gerçeği görmeden değerlendirme yapmayın. Çalışma yaparken onaylar meclisten geçecek. Komisyonlar kurulacak, ben başkanım istediğim gibi kurarım diyemezsin. Kariyer sahipleri çıkıp televizyonlarda ahkam kesiyorlar. Burada da bir gerçek var, her şeyden önce bir belediye başkanının kendi belediye meclisinde sırtını dayayacağı bir ekip yoksa bu bütçeleri çıkaramaz.

“ABD VE AVRUPA HADDİNİ BİLSİN”

Türkiye’ye hiç, içişlerine karışma gayreti içinde olan ABD ve Avrupa’nın bunu bilmesi lazım. Haddinizi bilin. Siz bu itirazları yaptınız.

İMAMOĞLU’NUN ANITKABİR ZİYARETİ

İstanbul’dan beyefendi çıkıyor gidiyor. Sen bir defa mazbatını aldın mı? Buna kılavuzluk yapanlar yanlış kılavuzluk yaptı. Mazbatanı alırsın, eyvallah. Şu anda yaptığın işlem protokol usülü açsından yanlıştır. Bunun önce usül erkan öğrenmesi lazım.

Bu haber en son değiştirildi 5 Nisan 2019 18:07 18:07

Reklam

Önceki Haberler

Eğitim – İş Bursa Şube’de Genel Kurul başladı: Mücadele bitmeyecek

Eğitim – İş Bursa Şubesi 7. Olağan Genel Kurul toplantısı Ördekli Kültür Merkezi’nde başladı. Yeliz…

11 Mayıs 2024 18:21

Erzurum’da belediye başkanı istibdat rejimini ilan etti: Gazetecilerin kitaplarının standa konulmasına yasak!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği kitap fuarında Kırmızı Kedi Yayınevi’ne ait gazeteciler Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu,…

11 Mayıs 2024 17:55

Şamil Tayyar: Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında MİT devrede

Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasıyla ilgili edindiği bilgileri paylaştı. Tayyar, "Ankara…

11 Mayıs 2024 15:20

Gençlik beş ilde laiklik buluşmaları düzenliyor: Karanlığa teslim olmayacağız!

TKH Gençliği ve Sosyalist Liseliler Türkiye'nin farklı noktalarında "Laiklik Özgürlüktür" başlıklı etkinlikler düzenliyor.

11 Mayıs 2024 12:00

Laiklik Meclisi’nden “Emperyalizm ve Laiklik” konulu video: Konuşmacı Dr. Alper Akçam

Laiklik Meclisi üyesi Dr. Alper Akçam'ın "Emperyalizm ve Laiklik" başlıklı bir videosu yayımlandı.

11 Mayıs 2024 11:30

Filistin’in BM’ye üyeliği ile ilgili karar: Gözlemcilikten bir adım ilerisine geçildi

BM Genel Kurulu, Filistin'in BM üyeliğinin BMGK'de tekrar görüşülmesi ve gözlemci statüsünde olan Filistin'e bazı…

11 Mayıs 2024 10:55
Reklam