Reklam
Kategoriler: İç Açı

Erdoğan’dan Venezuela açıklaması: Trump’ın açıklaması beni şok etti

Reklam

Erdoğan Venezuela’da yaşanan gelişmelere ilişkin konuştu. Erdoğan “Trump’ın bu tür açıklaması demokrasiye inanmış bir insan açısından beni de şok etmiştir.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Malta Cumhurbaşkanı Marie-Louise Coleiro Preca ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan kısımlar şöyle:

“Tabii bizim malum 15 Temmuz darbe girişimi bize yapılmıştı. Bu darbe girişiminde sayın Maduro bizi hiç gecikmeden aramış, ardından çıkıp gelmişti. Biz o ana kadar Maduro’yla tanışmıyorduk. O darbe girişimiyle biz Maduro ile tanışmış olduk. Güzel bir başlangıç oldu. Bazı sektörlerde de müşterek adım attık.”

”Ben demokrasiyi bugüne kadar şöyle tanıdım. 40 yıllık siyasi geçmişimde sandıktan çıkana saygı duyacaksınız. Eğer saygı duymuyorsanız bunun adı demokrasi değildir. Totaliter bir zihniyet ve anlayıştır. Dolayısıyla Maduro sandıktan çıkmıştır. Onu hazmedemeyen başta lima ülkeleri olmak üzere.”

‘Trump beni de şok etti’

”Doğrusu sayın Trump’ın bu tür açıklaması demokrasiye inanmış bir insan açısından beni de şok etmiştir. Ben de Rusya’dan dönerken Maduro’yu aradım. Kendisine bu noktada çok açık ve net, demokrasi noktasında anti demokratik girişimlere asla  prim verme,  dik dur dedim. Demokratsak biz de demokratların yanında yer almamız gerekir. Demokrasinin mücadelesini verenler dünyada sandıkta çıkanların, demokrasi mücadelesi verenlerin yanında yer alması gerekir diye düşünüyorum.”

”Milli iradeye aykırı yollarla bazı yöntemlerin denenmesini doğru bulmuyorum. Şu anda yapılan budur, bunu doğru bulmamız mümkün değil.Ben Maduro’nun kendisiyle yürüyenlerle bu sıkıntıyı aşacağına inanıyorum. Bize 15 Temmuz darbe girişimi yapıldığı zaman Avrupa bizi aramadı. Müzakere masasında olan Türkiye’yi Avrupa aramamıştır. Aradan günler, haftalar geçmiştir. Sadece İngiltere bizi aradı.Bunun dışında arayan olmadı. Bunu da biz biliyoruz,bunlar da kayıtlara giriyor. Kim demokrat, kim demokrat değil,bunları biliyoruz. Fakat Maduro inandığı yolda dik durur devam ederse ben Venezuela halkının desteklediği sandıktan çıkardığı liderin arkasında duracağına inanıyorum.”

‘AB sözünü tutmuyor’

”AB göçmenler için daha 1,75 milyar euro verdi. Daha önce bizlere 3 artı 3, 6 milyar avro olarak verilmiş olan sözün ne yazık ki şu anda adeta bir çeyreği verilmiş durumda. Para gelmese de göçmenler sürecek. Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye göç sorunu noktasında vermiş olduğu söz yerine gelmiyor.”

”Malta, Türkiye’nin AB üyeliğinin savunucusu. İkili ilişkilerin tüm yönlerini ele alma imkanı bulduk. Turizm noktasında Türkiye’nin bu konuda ispat edilmiş bir başarısı vardır. Malta’da turizme açık bir ülke olduğundan dolayı Türkiye ile Malta arasında paket turizmi yapılması mümkündür.”

Malta Cumhurbaşkanı Preca ise basın toplantısında yaptığı konuşmasında “Malta olarak Türkiye’nin AB’ye katılımını desteklemeye devam edeceğiz. Müreffeh bir Avrupa ve bölge için bu gerekli” sözlerine yer verdi.

Bu haber en son değiştirildi 24 Ocak 2019 19:36 19:36

Reklam

Önceki Haberler

Ayhan Bora Kaplan soruşturması: Kılıçdaroğlu’nun eski danışmanı tutuklandı

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında tutuklananlar arasında eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski danışmanı Ramazan…

20 Mayıs 2024 20:11

Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Uluslararası Ceza Mahkemesı̇, İsraı̇l Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsraı̇l Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında hakkında…

20 Mayıs 2024 20:01

Zaharova’dan Kiev’e gözdağı: Hiçbir Zelenskiy formülü kurtuluş yolu olmayacak

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Kiev'in Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in uluslararası kamuoyuna sunduğu sözde…

20 Mayıs 2024 19:44

İngiltere’den Julian Assange kararı

İngiltere'de Yüksek Mahkeme, WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange'ın, ABD'ye iade davasına karşı temyiz başvurusu yapabileceğine hükmetti.

20 Mayıs 2024 19:36

YRP’li belediye ‘örf ve adetlere uygun kullanılmıyor’ diyerek kamelyaları kaldırdı

31 Mart yerel seçimlerinde AKP’den Yeniden Refah Partisi’ne geçen Palu Belediyesi’nin yeni başkanı Muhammet Septioğlu,…

20 Mayıs 2024 19:28

Ayhan Bora Kaplan davası: Sanık avukatları gazetecileri hedef aldı

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin 20'si tutuklu 61 kişi hakkında Ankara 32. Ağır Ceza…

20 Mayıs 2024 16:06
Reklam