Eygi'nin cenazesi: Erdoğan tabutunu omuzladı, Kılıçdaroğlu çelenk gönderdi

86 yaşında ölen gerici Mehmet Şevki Eygi'nin cenazesinde Erdoğan ve diğer AKP kurmayları da yer aldı. CHP lideri Kılıçdaroğlu da cenazeye çelenk göndermeyi ihmal(!) etmedi.

Eygi'nin cenazesi: Erdoğan tabutunu omuzladı, Kılıçdaroğlu çelenk gönderdi

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kanlı Pazar’ın planlayıcılarından Mehmet Şevket Eygi’nin cenazesine katılıp kısa bir konuşma yaptı.

12 Temmuz’da hayatını kaybeden Mehmed Şevket Eygi için Fatih Camii’nde kılınan cenaze namazına Erdoğan’ın yanı sıra Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AKP Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı ve Fatma Betül Sayan Kaya, eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı ve Necmettin Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, AKP Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da katıldı.

‘ESTETİK’TE ÇOK FARKLIYMIŞ

Erdoğan, namazın ardından yaptığı konuşmada, Eygi’yi ilk tanıdığı yerin Babıali’deki Bedir Yayınevi olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Oradan tabii bugünlere. Kalemin yanında en önemli özelliklerinden bir tanesi de Mehmed Şevket Eygi Bey’in estetik anlayışıydı. Estetikte çok farklıydı ve Müslüman’ın estetiğine çok dikkat etmesini özel sohbetlerimizde de ifade ederdi. Hatta Büyükelçimiz ve şu anda yanımda, beraberimde olan yol arkadaşım İbrahim Kalın Bey’i son olarak yine kendisine gönderdiğimde, malum zengin bir kütüphanesi vardı ve kitaplarını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki bizim kütüphaneye hibe etti. Tabloları vesaire hepsini.”

Eygi’nin cenazesi daha sonra Erdoğan’ın ve Binali Yıldırım’ın da omuz vermesiyle cenaze aracına kadar taşındı. Mehmed Şevket Eygi’nin cenazesi, defnedilmek üzere Merkezefendi Mezarlığı’na götürüldü.

Gerici Eygi’nin cenaze törenine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da çelenk gönderdiği görüldü.