Reklam
Kategoriler: İç Açı

Faturada yeni soygun doğalgazda!

Reklam

Başkentgaz, Ankara’da ön ödemeli (kartlı) sayaç sahibi doğalgaz abonelerine “TL düzenlemesi” adı altında ek faturalar gönderilmeye başladı.

Konu ile ilgili Başkentgaz yetkilileri ile bir görüşen CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, yetkili kişinin, “abonelere fatura edilen ücretlerin doğalgaz zammından öncesine ait süreçte satın aldıkları ve kartlarına ya da sayaçlarına yükledikleri gazı zamlı fiyattan yeniden hesapladıklarını ve aradaki farkı abonelere yeniden fatura ettiklerini, bunu da “TL düzenlemesi” adı altında yaptıklarını bildirdiğini açıkladı.

Hakverdi’nin yaptığı açıklama şu şekilde:

Ön ödemeli sayaç sahibi abonelerden parasını peşin olarak aldıkları gazı, gelen zamlar sonrası fiili kullanım süresi içerisinde kullandıkları metreküp üzerinden yeniden hesaplayıp ek fatura ile abonelere gönderiyorlar. Satın aldığın günkü değil de kullandığın dönemdeki tarife geçerlidir diyorlar. Yani doğalgazı zamlardan önce satın almış olsan dahi zamdan kaçış yok.

Bu durumu 29.07.2018 tarih ve 30493 sayılı resmi gazetede yayınlanan Doğalgaz piyasası dağıtım ve müşteri hizmetleri yönetmeliğinde yapılan değişikliğe dayandırıyorlar. Yapılan yönetmelik değişikliğinin uygulanabilmesi için ilgili kurul onayı gerektiği mevzuatta açıkça bildirilmiş durumda. Anlaşılıyor ki bu yönetmelik değişikliği Enerji Piyasası Denetleme Kurulu EPDK’nın onayı ile gerçekleşmiş.

Zaten tenceresini doldurmakta zorlanan vatandaşı bir de tenceresini kaynatan doğalgaz ile vuruyorlar. Şu ağır kış günlerinde bin odalı sarayını ısıtanlar doğalgazdan tasarruf etmek için odalarının petek vanalarını kısarak tek göz odaya mahkum edilen vatandaşın halinden anlamazlar. Bu ayaz günlerin sonu martta mutlak bahar olmalı.

Reklam

Önceki Haberler

İzmir Tabip Odası’nın yeni yönetimi belli oldu

İzmir Tabip Odası, iki gün süren olağan genel kurun ardından yeni yönetimini belirledi. Tabip Odası…

28 Nisan 2024 23:49

Özgür Özel’in 1 Mayıs kefaleti…

Biri büyük kalabalıklardan korkuyor; diğeri soldan, sosyalist düşünceden, emekçilerin eşitlik mücadelesinden, kendisinin de eleştirilmesinden korkuyor.…

28 Nisan 2024 14:03

6 ilde IŞİD operasyonu

Yerlikaya, operasyonlarda çok sayıda dijital materyal ile çok miktarda döviz ve Türk Lirasına el konulduğu…

28 Nisan 2024 11:49

Tülin Tankut yazdı: Pankartlar

Bugün ülkenin acilen çözüm bekleyen sorununuysa artık çocuklar bile biliyor. Ana muhalefet partisi, parlamentoda ekonomik…

28 Nisan 2024 11:38

Washington Post: Zelenskiy, ordusunun kayıplarını eksik bildirmiş olabilir

Kaynak, "Son birkaç hafta içinde çıkardıkları yasalar onlara yardımcı olacak, ancak daha fazla gücü harekete…

28 Nisan 2024 10:45

Av. Abdurrahman Bayramoğlu: İşleneceğini herkesin bildiği bir cinayetin öyküsü

“İnsan özgülüğe mahkumdur.” der J. P. Sartre. Seçimlerimizle kendimiz ve insanlık hakkında hüküm veririz sürekli.…

28 Nisan 2024 10:08
Reklam