Reklam
Kategoriler: Emek Postası

Gentes işçilerine destek ziyareti

Reklam

Ödenmeyen maaşları nedeniyle 9 gündür direnişlerine devam eden Gentes işçilerine bugün emek örgütlerinden destek ziyareti yapıldı.

Gentes’in genel merkezinin bulunduğu Bakırköy DTM önündeki direniş alanında gerçekleşen ziyarette Sınıf Tavrı, TKH İstanbul İl Örgütü ile birlikte İşçiyiz Biz Koordinasyonu ve Mücadele Birliği’nden temsilciler de yer aldı.

Direniş alanında baretlerini yere vurarak “Gentes şaşırma, sabrımızı taşırma!” sloganları atan işçilere yapılan ziyarette ilk olarak Sınıf Tavrı Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Parlak konuştu.

Patronların işçilerin dağınıklığından güç aldığına dikkat çeken Parlak, konuşmasına kendisine ’emek örgütü’ olarak seslenmek istediğini belirterek başladı. “9 gündür Gentes işçileri burada eylemde. Hani işçilerin hakkını savunduğunu iddia eden sendika konfederasyonları?” diyen Parlak, “Sizin göreviniz nedir? Türkiye işçi sınıfı bu gidişata dur demeli, kendi göbeğini kesmeli, bu haksızlığa karşı güçlerini birleştirmelidir” dedi.

Sınıf Tavrı olarak nerede işçilere karşı bir haksızlık varsa orada olmaya devam edeceklerini söyleyen Parlak, bu maaşların en kısa sürede ödenmemesi halinde eylemleri başka platformlara da taşıyacaklarını söyledi.

“FATURANIN İŞÇİLERE KESİLMESİNE BOYUN EĞMEYECEĞİZ”

Parlak’tan sonra konuşan TKH Merkez Komitesi Üyesi Kamil Tekerek de, parti olarak direnişin başından beri yanında olmaya çalıştıklarını söylerken “Gentes işçilerinin direnişini, hakkını alamayan tüm işçilerinin direnişi gibi mücadelemiz olarak görüyoruz.” dedi.

Türkiye’de büyük bir ekonomik kriz olduğununu hatırlatan Tekerek, patronların kriz dönemini hasarsız şekilde atlatmak için ceplerinden bir kuruş harcamadan faturayı işçilere, özelde de inşaat işçilerine keseceklerini aleni şekilde ortaya koymuş durumda olduğunu vurguladı. Tekerek, buna Gentes işçisinin ve işçi sınıfının boyun eğmeyeceğini dile getirdi.

Bu haber en son değiştirildi 28 Kasım 2019 16:25 16:25

Reklam

Önceki Haberler

Pek çok Avrupa ülkesi Filistin devletini resmi olarak tanıyacak iddiası

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, birçok Avrupa Birliği ülkesinin mayıs…

29 Nisan 2024 17:20

TKH, ülke genelindeki 1 Mayıs programını açıkladı

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) 1 Mayıs İşçi Bayramı ile alakalı bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada…

29 Nisan 2024 16:39

Sosyalist partilerden ortak 1 Mayıs açıklaması: Sömürü düzenine karşı 1 Mayıs’a

SOL Parti, EMEP, TİP, Halkevleri ve TKH, 1 Mayıs’ta Taksim’e yürümek üzere saat 10.00’da Saraçhane’de…

29 Nisan 2024 15:07

DİSK’ten AYM kararını hatırlatan 1 Mayıs açıklaması

DİSK, Bakan Yerlikaya'nın 1 Mayıs açıklamasının ardından AYM kararının bir bölümünü hatırlatarak paylaşım yaptı. DİSK…

29 Nisan 2024 13:46

Sinan Ateş cinayetinin iddianamesi tamamlandı

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in, suikast sonucu öldürülmesine ilişkin soruşturma tamamlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı,…

29 Nisan 2024 13:42

Yargıtay Başkanı 27’nci turda da seçilemedi

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle yapılmaya başlanan başkanlık seçimlerinin 27.…

29 Nisan 2024 13:39
Reklam