Reklam
Kategoriler: İç Açı

‘Gülen’in morarmış eli’ iddiasının aslı ortaya çıktı

Reklam

AKP’ye yakın Türkiye gazetesinin yazarı Fuat Uğur, bugünkü yazısında Fethullah Gülen’in intihar girişiminde bulunduğunu iddia etmişti.

İddiasına kaynak olarak eski bir Fethullahçı olan Ümit Akdemir’i gösteren Fuat Uğur, yazısında Gülen’e ait olduğunu ileri sürdüğü bir fotoğrafa da yer vermiş ve yazısında buna ilişkin “Fetullah Gülen dediğini yapmış ve intihar girişiminde bulunmuştu. Ancak kurtarılmıştı. Ümit’e ulaştırılan aşağıdaki fotoğraf intihardan kurtarılan Fetullah’ın eli. Serum takılmış ve uzun süre kaldığından dolayı da morarmış bir el” iddiasını ortaya atmıştı.

Fuat Uğur’un yazısında yer alan “mor el” fotoğrafının gerçek yüzünü Odatv‘nin haberiyle ortaya çıktı. Habere göre fotoğraf asıl olarak Suudi Arabistanlı bir kişinin paylaşımına ait. Sözkonusu Suudi kişi, babasının intihar etmesinin ardından ilgili fotoğrafı sosyal medyada “Mevcut olan, zati halinde kendiliğinden var olan, rahman ve rahim olan Ey Allahım babama şifa ederek merhamet et, onu hasta bırakma, vücudunun üzerine afiyet eyle, acısını günahlarının kefareti eyle. Ey kerim olan Allahım, kudretinle onun hastalığını yok et / iyileştir onun sıkıntısına cevap ve afiyet ver. Çünkü sen her şeye gücü yetensin” mesajıyla paylaşmış.

Uğur’un babasının “mor el” fotoğrafını yazısında kullandığını fark eden Suudi Arabistanlı sosyal medya kullanıcısı şöyle tepki gösterdi:

“Erdoğan medyası babamın elini siyasi emelleri için kullanıyor. (ki Allah babamdan razı olsun). İntihar girişiminden sonra hastanedeki babamın elinin Fethullah Gülen’in elinin olduğunu söylüyor. Bu rejimden daha pisini / iğrencini görmedim. Hasbinallah ve nimel vekil.”

Bu haber en son değiştirildi 12 Haziran 2019 07:33 07:33

Reklam

Önceki Haberler

İsrail’den Beyrut’a yeni saldırı. 4ü çocuk 18 kişi hayatını kaybetti

Lübnan Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada, Pazartesi günü Beyrut'taki Lübnan'ın en büyük devlet hastanesinin dışında düzenlenen…

22 Ekim 2024 18:20

İstanbul Tabip Odası yönetimine 5 ay hapis cezası verildi

İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu üyeleri, 19 Barış Akademisyeni'ni ihraç eden AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski…

22 Ekim 2024 16:21

Eczacılardan bakanlığa çağrı: Sağlıkta ‘ilaç krizi’ derinleşiyor

Aralarında İstanbul, Ankara, Adana ve Bursa'nın da olduğu 19 eczacı odasının imzasıyla yazılı bir açıklama…

22 Ekim 2024 16:05

Bakan Işıkhan’dan ‘mezarda emeklilik’ açıklaması

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, yurttaşın emekli sistemine yük olmaması için çalışmaya devam etmesini istedi. Işıkhan…

22 Ekim 2024 16:01

Bahçeli’nin Öcalan çağrısına AKP’den ilk tepki: Bu sözleri Özgür Özel’den duysaydık, ince kıyıma başlamıştık

Eski AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci, Devlet Bahçeli'nin çağrısına ilişkin "Biz bugün Sayın Bahçeli'den işittiklerimizi,…

22 Ekim 2024 14:53

“Yenidoğan çetesi” skandalı: CHP’den 4 isim hakkında suç duyurusu

CHP tarafından "yenidoğan çetesi" soruşturması kapsamında eski sağlık bakanları Mehmet Müezzinoğlu, Fahrettin Koca ve Recep…

22 Ekim 2024 14:49
Reklam