Reklam
Kategoriler: Dış Açı

Gürcistan’da Gahariya ile hükümeti güvenoyu aldı

Reklam

Gürcistan’ın yeni başbakanı Gahariya, bir yıldan biraz daha uzun bir süre görevde kalmasının ardından, ‘makamında yapmak istediği her şeyi çoktan yaptığını’ söyleyerek, eylül başında koltuğundan feragat eden Mamuka Bahtadze’nin yerini aldı.

Bahtadze gibi iktidardaki Gürcistan Rüyası partisinin üyesi olan 44 yaşındaki Gahariya,2017 senesinde içişleri bakanı ve başbakan yardımcısı görevlerine getirilmesinden önce ekonomi bakanı olarak da görev yapmıştı.

Parlamentoda yapılan güven oylamasında Gahariye ile hükümetine, 150 milletvekilinden 98’inin oyuyla destek çıktı. Gürcistan’da televizyonlardan canlı yayınlanan güven oylamasında muhalefet ise yer almadı.

Parlamentodan güvenoyu alan hükümette başbakan dışında iki isim de değişmiş durumda. Eski başbakanlardan Irakli Garibaşvili yeni hükümette savunma bakanı olarak yer alacak. Geçmişte Gürcistan Güvenlik Servisi’nin başında bulunan Vahtang Gomelauri ise içişleri bakanı olarak görev yapacak.

Reklam

Önceki Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin hayatını kaybettiği doğrulandı

ran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin bulunduğu helikopter, zorlu hava koşulları nedeniyle Doğu Azerbaycan eyaletinde dağlık arazide…

20 Mayıs 2024 10:30

İSİG Meclisi’nden genç işçiler raporu: Yoksulluk, güvencesizlik ve geleceksizlik kıskacında 2500 genç işçi yaşamını yitirdi

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi son on yılda yaşanan genç işçi ölümlerinin çarpıcı verilerini…

19 Mayıs 2024 19:09

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde darbe girişimi

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde, ordu, sabah saatlerinde başlayan bir darbe girişiminin güvenlik güçleri tarafından bastırıldığını duyurdu.

19 Mayıs 2024 18:47

“Yeni Kaledonya’nın emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesinin yanındayız”

Türkiye Komünist Hareketi, Yeni Kaledonya'da Fransız emperyalizmine karşı yürütülen bağımsızlık mücadelesini destekleyen bir açıklama yayımladı.

19 Mayıs 2024 18:40

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 şüpheliye tutuklama talebi

Ankara Cumhuriyeti Başsavcılığı, Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturması kapsamında aralarında emniyet görevlilerinin de bulunduğu…

19 Mayıs 2024 18:29

İran Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan helikopter kaza yaptı: Reisi ve İran Dışişleri Bakanı’na henüz ulaşılamadı

Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin konvoyundaki helikopterlerden biri kaza geçirdi. Yardım ekipleri kazanın yaşandığı bölgeye ulaşmaya çalışıyor.…

19 Mayıs 2024 18:24
Reklam