Reklam
Kategoriler: Medya

Habertürk TV’de skandal: Hiçbir meşruiyeti olmayan isim ‘Suriye Hükümeti Başkanı’ diye ağırlanacak

Reklam

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dünkü duyurusuyla başlatılan Fırat’ın doğusuna yönelik ‘Barış Pınarı’ isimli askeri harekat devam ederken, Habertürk TV’de bu akşam uluslararası bir skandala imza atılacak.

Kanalda bu akşam yayınlanacak ‘Açık ve Net’ isimli programda, meşru Suriye hükümeti ve başındaki isim olan Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad yok sayılarak yerine başka bir isim “Başkan” olarak ağırlanacak.

O isim ise AKP destekli ÖSO’cu muhalefetin kurduğu ‘Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu’nun (SMDK) başındaki isim olan Abdurrahman Mustafa olacak.

Kanalın program tanıtımında “Suriye Geçici Hükümeti Başkanı” olarak anons edilen Abdurrahman Mustafa’nın boy göstereceği yayında “Suriye Milli Ordusu Barış Pınarı Harekatı’nda nasıl bir rol üstleniyor?”, “Harekat sırasında ve harekatın sonrasında Suriye Milli Ordusu nasıl konuşlanacak?” sorularına yanıt aranacağı belirtiliyor.

Abdurrahman Mustafa, “muhalif”lerin 2013 yılında kurduğu SMDK’ye bağlı “Suriye Geçici Hükümeti’nin Başkanlığına geçtiğimiz Haziran ayında İstanbul’da yapılan Genel Kurul’daki seçimle getirilmişti.

Bu haber en son değiştirildi 10 Ekim 2019 18:06 18:06

Reklam

Önceki Haberler

Üç fidan, Ankara ve İzmir’de anıldı

Deniz Gezmiş, Yusuf Arslan ve Hüseyin İnan, idam edilmelerinin yıldönümünde TKH Gençliği tarafından yapılan eylemlerle…

6 Mayıs 2024 18:57

İstanbul’daki 1 Mayıs baskınlarında gözaltına alınan 12 kişi için tutuklama talebi

İstanbul’da 1 Mayıs kutlamalarında Saraçhane’den Taksim’e yürümek istedikleri gerekçesiyle dün sabah ev baskınlarıyla gözaltına alınan…

6 Mayıs 2024 16:30

Bursa’nın CHP’li yeni belediye başkanı yeğenine üst düzey görev verdi

AKP’den CHP’ye geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde, Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yeğenini belediyenin şirketine ‘başkan’ olarak…

6 Mayıs 2024 16:25

YSK kesin seçim sonuçlarını açıkladı

YSK Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin kesin seçim sonuçlarını duyurdu. Yener, seçimlerin…

6 Mayıs 2024 16:14

Denizlerin izinde: Bugün neredeyiz?

"Tam bağımsız Türkiye sloganı içi boş bir slogan değildir. Bu sloganın ağırlığını taşıyabilmek antiemperyalist mücadelede…

6 Mayıs 2024 13:04

Denizlerin mücadelesi neydi?

"Şüphesiz onların yaptıklarını bir kaç sayfaya sığdırmak mümkün değil fakat yine de onların bunu ne…

6 Mayıs 2024 12:56
Reklam