İlçe eğitim müdürü ile okul müdürüne 'protokol' saldırısı

Urfa'nın Harran ilçesinde İstanbul'un fethinin yıl dönümü için düzenlenen programda MHP'li Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz ve yakınları, etkinliğin sunucusu okul müdürü Ahmet Karademir'i darp edip hastanelik olmasına yol açtı.

İlçe eğitim müdürü ile okul müdürüne 'protokol' saldırısı

Olay, sabah saatlerinde, Harran’da bulunan Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin spor salonunda meydana geldi.

Etkinliğin sunuculuğunu yapan, lise müdürü Ahmet Karademir, açılışta salondaki protokol üyelerinin isimlerini anons etti. Karademir, iddiaya göre, protokolden Harran Belediye Başkanı MHP’li Mahmut Özyavuz’un ismini söylemedi. Bu nedenle program sonunda Başkan Özyavuz’un yakınları ile okul müdürü Karademir arasında tartışma çıktı.

İddiaya göre tartışma kavgaya dönüşünce belediye başkanı Özyavuz, okul müdürüne yumruk attı. Sonrasında da başkanın yakını olan 5-6 kişi müdürün üzerine çullanarak dövmeye başladı.

Bu sırada kavgayı görerek, engel olmak için araya giren Harran İlçe Milli Eğitim Müdürü Kenan Demiroğlu da grupta bulunanlar tarafından dövüldü. Salonda bulunanların araya girmesiyle sonlandırılan kavgada yaralanan Karademir ile Demiroğlu, sağlık görevlilerince ambulansla Harran Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Burada ilk müdahaleleri yapılan Karademir ile Demiroğlu, daha sonra Şanlıurfa’daki hastaneye sevk edildi. Vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan Ahmet Karademir ile Kenan Demiroğlu’nun, saldırganlardan şikayetçi olmadığı öğrenildi. (DHA, yerel medya)