İmamoğlu: AKP Genel Merkezi'nde 'Adayımıza nasıl kazandırırız?' toplantıları yapılıyor

Resmi olmayan sonuçlara göre İBB Başkanlığı seçimi kazanan Ekrem İmamoğlu, Ankara'ya uçuşu öncesi son duruma ilişkin açıkamada bulundu.

İmamoğlu: AKP Genel Merkezi'nde 'Adayımıza nasıl kazandırırız?' toplantıları yapılıyor

YSK’nın kesin olmayan sonuçlarına göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini kazandığı açıklanan CHP’li Ekrem İmamoğlu Ankara’ya seyahati öncesi Atatürk Havalimanı’nda basına açıklama yaptı.

İmamoğlu AKP Genel Merkezi’nde halen bakanların ‘Adayımıza nasıl kazandırırız?’ toplantıları yaptığını belirterek “Emek var burada. İstanbul ittifakı kazanmıştır. Bizde ıslak imzalı tutanaklar var. Bütün tutanakların altında hesaplamaları var. Sonuç ne biliyoruz. Bu kadar inançlı olmamızın arkasında bu var. Sonuç karşı tarafın lehinde olsaydı ‘Binali Yıldırm tebrik ederim’ derdim. Demiyorum çünkü ben kazandım. Ama Sayın Binali Yıldırım’ı teessüfle izliyorum. Devletin bakanlığını yaptınız, Başbakanlık yaptınız, TBMM Başkanlığı yaptınız daha ne olsun Allah aşkına?” dedi.

İmamoğlu AKP İl Başkanının ‘3 bin oyla kazandık’ dediğine dikkat çekerek “Ayıp. Kedinizi aşağıya çekiyorsunuz hem toplum nezdinde hem dünya nezdinde. Bırakın ahlaklı bir şekilde tebrik edin biz de işimize bakalım.” ifadelerini kullandı.

“DOSYA KAÇIRIYORLAR” İDDİASI

Açıklamasına İBB’de şimdiden bir sürü “dosya kaçırma” olayı olduğuna ilişkin ihbarlar aldıklarını söyleyen İmamoğlu, “Dosya kaçıranlar, odasını toplayanlar… N’oluyor kardeşim? Oradaki siyasi iradeyi İBB’de alınteri döken hiçbir emekçi dinlemesin.” dedi.