Reklam
Kategoriler: Dış Açı

İmamoğlu, Berlin Duvarı’nın yıkımına çok sevinmiş: Yüzümde derin bir mutluluk ve gülümseme vardı

Reklam

Almanya Demokratik Cumhuriyeti’nin ve Berlin Duvarı’nın emperyalizm tarafından yıkılmasının 30. yıldönümü nedeniyle Berlin’de yapılan “kutlamalar”a İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı.

Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın’ı ziyaret eden İmamoğlu, daha sonra Berlin Eyalet Meclisi’ne geçip “Berlin’in Kardeş Şehirleri Belediye Başkanları Oturumu”nda konuştu.

Brüksel Başkent Bölgesi İdaresi Başkanı Rudi Vervoort, Budapeşte Belediye Başkanı Gergely Karacsony, Prag Belediye Başkanı Zdenek Hrib ve Varşova Belediye Başkanı Rafal Trzaskowski’nin katıldığı törende konuşan İmamoğlu, ‘İyi ki Berlin Duvarı yıkılmış, yıkılacak daha çok duvar var’ dedi.

Oturum moderatörünün “Berlin Duvarı’nın yıkılışının 30. yıl dönümünü kutluyoruz. Berlin’in kardeş şehirlerinden biri olarak duvarın yıkılışı ile ilgili olarak sizin kişisel düşünceleriniz ve hatıralarınız nelerdir” sorusuna yanıt veren İmamoğlu, “Duvar yıkıldığında 18 yaşındaydım. Hafızamda şöyle bir duygu var: Üniversitede okuyordum ve insanların buluşması, kucaklaşması, özlemle birbirine sarılması, özgürleşmesi… Ne hissetmiştim? Yüzümde derin bir mutluluk ve gülümseme vardı.” dedi.

Yıkımın dünyadaki herkesin yüzünü güldürdüğünü öne süren İmamoğlu, “Şu anda verdiğimiz mücadele de tamamıyla bu aslında. Neye karşı? Hem otoriter süreçlere karşı hem de popülizme karşı bir mücadele veriyoruz. Ortak bir hareket. Demokrasiyle olan, özgürlükle olan, Cumhuriyet’le, bağımsızlıkla olan, birleşen duyguların dünyaya ne kadar derin güzellikler ve duygular yaşattığının bir göstergesi aslında Berlin’deki duvarın yıkılış anı. Elbette ki günümüze de çok derin mesajları var. 30 yıl geçtikten sonra şunu unutmayalım: Bu ortak mücadele devam ediyor. Ne için devam ediyor? İnsanların mutluluğu için, özgürlüğü için devam ediyor. İyi ki Berlin’deki duvar yıkılmış. Ama tahmin ediyorum dünyada bu anlamda yıkılacak daha çok duvar var” ifadelerini kullandı.

Reklam

Önceki Haberler

Ulaş Karadağ yazdı: 1 Mayıs, Lenin, liberalizm ve demokrasi

Sonuç olarak, Lenin gibi söylenecek olursa eğer, bugün CHP’nin Saraçhane'yi AKP Genel Merkezi'ne giden durak…

5 Mayıs 2024 18:41

TKH’den 1 Mayıs tutuklamalarına ilişkin açıklama: Anayasal hakkını kullanmak suç değildir

"Anayasal hakkını kullanmak her yurttaşın en demokratik hakkıdır. 1 Mayıs'ta anayasal hakkını kullananlar değil, bu…

5 Mayıs 2024 17:52

Kılavuzu CHP olan DİSK: CHP’nin kaçışı, DİSK’in sorumsuzluğu

1 Mayıs, işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günüdür. CHP’nin emekçilerin yanında görünüp oradan soluğu sermayenin bir…

5 Mayıs 2024 11:59

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hatay’da depremle ilgili konuştu: Rabbim öyle uygun gördü

AKP Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, Hatay'da yaptığı konuşmada 6 Şubat depremlerine ilişkin açıklamalarda…

5 Mayıs 2024 11:12

Hamas’tan ateşkes ile ilgili açıklama

Gazze için yürütülen ateşkes gündemine Hamas'tan yanıt geldi.

5 Mayıs 2024 10:35

“AKP’nin tarikatsever bakanının talimatıyla hazırlanan müfredatı reddediyoruz”

"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adıyla yayımlanan yeni müfredat taslağına karşı Laiklik Meclisi açıklamada bulundu.

5 Mayıs 2024 09:57
Reklam