Reklam
Kategoriler: İç Açı

İmamoğlu türbede ‘seçim duası’ etti

Reklam

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart yerel seçim çalışmalarına bugün Beykoz’daki Hz. Yuşa Türbesi’nde başladı.

İmamoğlu’na, CHP Beykoz Belediye başkan adayı Coşkun Tosun da eşlik etti. İmamoğlu ve beraberindeki heyet türbede dualar etti.

Türbe çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, “Seçimde son düzlüğe girildi. Siz de son iki gün kala İstanbul’un önemli inanç merkezlerinden birini programınıza eklediniz. Nasıl değerlendiriyorsunuz son iki günü” sorusuna “Son iki günden önce, öncesini biraz yorumlamak lazım sonra son iki güne dair bir şeyler söylemek lazım. Önce bugün, Hz. Yuşa türbesini ziyaret ettik. Rivayete göre burada mezarı var ve yeri belli olmadığı için de uzun bir türbesi var. Dua ettik. Tabii insanımızın burada dileklerinin olduğuna dair bir gelenek de var. Bu inanca göre dualarımızı ettik. Bu inancımızı ya da temennilerimizi hem burada hem de birçok manevi yerde aynı şekilde dile getirdik.”dedi.

İmamoğlu, seçime iki gün kala devam ettirdiği çalışmalar içinse şöyle konuştu:

“Öncesiyle ilgili şunu söylemek isterim. İstanbul’un 3 buçuk aydır ara yollarına, sokaklarına, mahallelerine, her yere gittik diyebilirim. Gördük ki insanların gerçekten kalbi kırık ve birbirleriyle konuşmuyorlar. Neredeyse soğuk bir kalbe dönmüş gibi siyasi kararlarından dolayı ya da günümüzün koşulları insanların tavırları gerçekten kalpler kırık. Çok sıkıntılar birikmiş onu gördük.Bunlar, ziyadesiyle bizi üzdü açıkçası. Bunları tamir etmek lazım. Umut çok önemli. İnsanlara tekrar umut vermek, 16 milyon halkımız, insanımız mutlu bir şekilde geleceğe bakması gerekiyor. En büyük duam da bu olmuştur. Hz. Mevlana’nın güzel bir sözü var. ‘Topraksız kaldın diye gövdeni kesme. Bu işin baharı var’ diye. Bahar, umuttur. Tam da baharın güzel günlerindeyiz. Umudumuzu beslemek istiyorum. Vatandaşlarımızla buluşup yolumuzu anlattık. Nasıl bir yol yürümemiz neler yapmamız konusunda ve özellikle o buzu eritmek geleceğe dönük güzel işleri anlatmak konusunda çok yararlı oldu.”

İmamoğlu sözlerini “İnşallah ben İstanbul’u gerçekten çocuklarımıza ve torunlarımıza emanet edeceğimiz bir şehir haline getireceğimize inanıyorum. 16 milyon insanın da inandığını biliyorum. 31 Mart güzel bir gün olacak. 1 Nisan’da, o yaprakların yeşerdiği tekrar umutların karşılık bulduğu, güzel bir bahar günü olacak.” diyerek bitirdi.

Bu haber en son değiştirildi 29 Mart 2019 18:27 18:27

Reklam

Önceki Haberler

AKP’li belediye köy yollarına ayrılan parayla 4×4 araç alacak

AKP'li Elazığ Belediyesi, köy yolları için ayrılan ödenekle AFAD'a 4x4 araç almaya karar verdi.

17 Mayıs 2024 11:30

Panathinaikos’ta Fatih Terim ile yollar ayrıldı

Yunanistan Süper Ligi'nde şampiyonluk umutlarını yitiren Panathinaikos'ta teknik direktör Fatih Terim ile yollar ayrıldı. Terim,…

17 Mayıs 2024 11:06

İmamoğlu’ndan özelleştirme açıklaması: Haddini aşmış

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Mali Hizmetler Daire Başkanı Neslihan Vural'ın özelleştirme ile ilgili sözlerine,…

17 Mayıs 2024 10:57

İBB, AKP döneminde özel bir üniversiteye tahsis edilen tarihi binasını geri alıyor

İBB yönetimi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’ne AKP döneminde bedelsiz olarak tahsis edilen Fatih’teki tarihi…

16 Mayıs 2024 18:19

Kobane Davası’nda karar açıklandı: Demirtaş’a 42 ve Yüksekdağ’a 30 yıl hapis cezası verildi

Kobani davasında hükümler açıklandı. Eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş’a 42 yıl, Figen Yüksekdağ’a…

16 Mayıs 2024 18:10

BM, Gazze’de insani yardım dağıtmanın neredeyse imkansız olduğunu açıkladı

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nden yapılan açıklamada, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de…

16 Mayıs 2024 17:54
Reklam