Reklam
Kategoriler: İç Açı

İmamoğlu’ndan Erdoğan’a yanıt

Reklam

Resmi olmayan yerel seçim sonuçlarına göre İstanbul Büyükşehir Başkanı seçilen CHP’li Ekrem İmamoğlu, kendisini mazbatasını almadığı halde Anıtkabir Özel Defteri’ni ‘Büyükşehir Belediye Başkanı’ sıfatıyla imzaladığı için eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’a jet hızıyla yanıt verdi.

Facebook üzerinden yaptığı canlı yayında konuşan İmamoğlu, “Usulleri daha sonra konuşuruz, şu an gündemimiz değil. Anıtkabir’e ne zaman fırsat bulsam giderim. Defteri almışlarsa bir daha gider, bir daha yazarız. Anıtkabir’e gitmek bizim için çok değerli. Yine gider yazarız, sorun olmaz.” ifadesini kullandı.

İmamoğlu, “Usule bu kadar hassas bakıyorlar, tamam. İstanbul’da uygulanan usule niye hiç göz atmıyorlar hâlâ hayretle takip ediyorum. Onu da düzeltirlerse sevinirim. Hâlâ hiçbir hamleleri yok. Şu anda yaratılan ortamın en büyük müsebbibi ‘kazandık’ açıklamasıdır. Sonrasında da diğer hususlar vuku buldu.” dedi.

‘İSTER SAĞDAN SOLA SAYSINLAR İSTER SOLDAN SAĞA, BİR ŞEY DEĞİŞMEYECEK’

İstanbul’daki itirazların ardından oyların yeniden sayımıyla ilgili, “İster sağdan sola saysınlar ister soldan sağa saysınlar bir şey değişmeyecek. Kaybetmek o kadar zor mu?” diyen İmamoğlu, şöyle devam etti:

“Seçimi kaybettiler, bunu biliyorlar, biz de bilgisi ve belgesiyle biliyoruz. Fakat bunu kabul etmek istemiyorlar. Bu seçimde başarısızlığın sebebini araştırsalar, acaba nerede hata yaptık deseler memlekete faydaları olur. Kendi partilerinde siyaset yapanları da mağdur etmezler. YSK da güncelliyor, biz de güncelliyoruz. Son neticeyi almadım ama sosyal medya hesaplarımı takip edebilirler. Her şey net.”

İmamoğlu, Erdoğan’ın “Belediye başkanının arkasını dayayacağı bir çoğunluk yoksa istediği gibi komisyon kuramaz, bütçeyi istediği gibi çıkartamaz” sözlerine de şöyle yanıt verdi:

‘ELİM KOLUM BAĞLI DEĞİL, ARKAMI 16 MİLYON İNSANA YASLAYACAĞIM’

“Yönetmeyi beceririz, başarırız, kuşkuları olmasın, bir başka siyasi anlayışla yönetme konusunda kendi partilerinde sıkıntıları olabilir ama bende böyle bir eksiklik yok. Benim elim kolum bağlı değil, arkamı 16 milyon insana yaslayacağım. Meclisteki herkesi çalışmaya davet edeceğim. Onlarla beraber uyumlu bir şekilde süreci yöneteceğiz ve kendileri de şahit olacaklar.”

İmamoğlu, “1994’te seçildiniz geldiniz, nezaketle size bu süreç teslim edildi. Teslim etmeyi bilin. Günün sonunda gerçekten en fazla AK Partili hemşerilerim üzülüyor. AK Partili dostlarım beni gördüklerinde tebrik ediyorlar, hayırlı olsun diyorlar. Böyle bir çabayla, o oy verenlerin bile başını öne eğiyorlar. Şimdi şunu da sayalım, bunu da sayalım, yok onu da sayalım diyorlar. Nereye kadar? Bence bunun tek sebebi var. Seçimi kaybettiler, kaybettiklerini biliyorlar. Biz de kazandığımızı biliyoruz. Bilgisiyle, belgesiyle, her şeyiyle Ama bunu kabul etmek istemiyorlar” diye konuştu.

Reklam

Önceki Haberler

Sanayi sitesinde toprak kayması: 2 işçi toprak altında kaldı

İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan 2 işçi hastaneye kaldırıldı.

21 Mayıs 2024 20:45

Ayhan Bora Kaplan davası: Tutuklu emniyet görevlilerinin dinlenilmesi talepleri reddedildi

20'si tutuklu 61 sanığın yargılandığı Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin davada mahkeme, operasyonları yapan…

21 Mayıs 2024 16:43

Hazine, 46,3 milyar lira borçlandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün düzenlenene 2 ihalede 46,3 milyar lira borçlandı.

21 Mayıs 2024 16:39

Haklarını arayan inşaat işçileri jandarmanın müdahalesi sonrasında köprü üzerinde intihara kalkıştı

Aylardır biriken ücretlerini almak için mücadele eden İYİ-SEN üyesi inşaat işçileri, jandarmanın engellemeleri sonrası henüz…

21 Mayıs 2024 15:59

Beşar Esad’ın eşi Esma Esad’a lösemi teşhisi konuldu

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın eşi Esma Esad'a lösemi teşhisi konulduğu açıklandı. Yapılan açıklamada, Esad'ın…

21 Mayıs 2024 15:12

AYM’den Gar Katliamı kararı: Valilik ve Savcılık haklı bulundu

AYM, Ankara Gar Katliamı’nda sorumluluğu olan kamu görevlilerinin yargılanmasına ilişkin başvuruda kararını verdi. AYM, soruşturmaya…

21 Mayıs 2024 14:39
Reklam