Reklam
Kategoriler: İç Açı

Kaftancıoğlu: “Süreci uzatmaktan başka hiçbir şey değil”

Reklam

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Seyrantepe’de bulunan CHP 2’inci Bölge Seçim Koordinasyon Merkezi’nde gazetecilere açıklama yaptı.

“ALGI OPERASYONLARI İLE SONUÇ ALINMAYA ÇALIŞILIYOR”

Kaftancoğlu, İstanbul seçmenine oylarını koruyacaklarına dair söz verdiklerini belirterek, “Kimsenin hakkının kimseye geçmemesi için elimizden geleni yapacağımızı söylemiştik. Şu ana kadar bunu fazlası ile başardık ve yapılmak istenen algı operasyonlarına karşı başarılı olacağız. Bizim İstanbul’da topladığımız 31 bin 124 değil. 31 bin 186 ıslak imzalı tutanaklarımızla YSK verilerini tek tek karşılaştırdığımızda kazananın Ekrem İmamoğlu olduğunu görüyoruz. Buna rağmen, algı operasyonları oluşturulmaya ve bunun üzerinden bir sonuç alınmaya çalışılıyor. İlk defa bir seçim yaşanıyormuş gibi oluşturulmak istenen algı operasyonu ile halkın sandığa yansımış iradesi gasp edilmeye çalışılıyor. Bizler seçim günü, vatandaşlarımız, devletin görevlisinin olduğu her partinin temsilcisi olduğu sandığa giderek oy kullandılar. Oy kullanma işlemi bittikten sonra, yine devletin görevlisinin ve siyasi parti temsilcisinin olduğu ortamda oylar açıldı ve sayıldı. Bu oylar, ıslak imzalı tutanaklarla, kayıt altına alındı ve bu kayıtlarla YSK’ya aktarıldı” diye konuştu.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nun kazandığını vurgulayan Kaftancıoğlu, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

“ASLINDA HER SEÇİMDE RUTİN OLAN ŞEYLER”

Basın açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularının yanıtlayan Kaftancıoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı’nın Kadıköy’de İmamoğlu’na 424 oy daha tespit edildiğini sözlerine ilişkin, “Başka bölgeler de bu oldukça fazla. Aslında her seçimde rutin olan şeyler, bu seçimde yeni olmuşcasına ve bunun üzerinden çok büyük kıyametler kopartılmak istenircesine davranılıyor. Maddi hatalar nedeniyle itirazımızı yapmışız ve Ekrem İmamoğlu’nun 424 oyu artmış. Şu ana kadar da diğer ilçelerde 300 tane itirazımız oldu. Bunların da aynen Kadıköy’deki gibi itirazımız kabul edildiği durumda başkanımızın oyları 4 bin 960 artacak. İstanbul genelinde bütün oyların tekrar sayılması da hukuken mümkün değil.” dedi.

Bu haber en son değiştirildi 13 Nisan 2019 18:09 18:09

Reklam

Önceki Haberler

Eğitim – İş Bursa Şube’de Genel Kurul başladı: Mücadele bitmeyecek

Eğitim – İş Bursa Şubesi 7. Olağan Genel Kurul toplantısı Ördekli Kültür Merkezi’nde başladı. Yeliz…

11 Mayıs 2024 18:21

Erzurum’da belediye başkanı istibdat rejimini ilan etti: Gazetecilerin kitaplarının standa konulmasına yasak!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği kitap fuarında Kırmızı Kedi Yayınevi’ne ait gazeteciler Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu,…

11 Mayıs 2024 17:55

Şamil Tayyar: Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında MİT devrede

Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasıyla ilgili edindiği bilgileri paylaştı. Tayyar, "Ankara…

11 Mayıs 2024 15:20

Gençlik beş ilde laiklik buluşmaları düzenliyor: Karanlığa teslim olmayacağız!

TKH Gençliği ve Sosyalist Liseliler Türkiye'nin farklı noktalarında "Laiklik Özgürlüktür" başlıklı etkinlikler düzenliyor.

11 Mayıs 2024 12:00

Laiklik Meclisi’nden “Emperyalizm ve Laiklik” konulu video: Konuşmacı Dr. Alper Akçam

Laiklik Meclisi üyesi Dr. Alper Akçam'ın "Emperyalizm ve Laiklik" başlıklı bir videosu yayımlandı.

11 Mayıs 2024 11:30

Filistin’in BM’ye üyeliği ile ilgili karar: Gözlemcilikten bir adım ilerisine geçildi

BM Genel Kurulu, Filistin'in BM üyeliğinin BMGK'de tekrar görüşülmesi ve gözlemci statüsünde olan Filistin'e bazı…

11 Mayıs 2024 10:55
Reklam