Reklam
Kategoriler: Yaşam

Kartal’da hayatını kaybedenlerin sayısı 17’ye yükseldi, Erdoğan da bölgede

Reklam

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Tuzla’daki programının ardından, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği Kartal’daki enkaz alanına geldi.

Erdoğan’a eşlik eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, hayatını kaybeden yurttaşların sayısının 17’ye yükseldiğini açıkladı. Erdoğan ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, “Buradan alınacak dersler var. Çalışmalar tamamlandıktan sonra oturup bunları konuşacağız” dedi. Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

“Biz şimdi hastanede bir ziyaret yapacağız. Ondan sonra cenaze törenine katılacağız. Buradan almamız gereken bir çok dersler var. Ve buna göre de gerek başsavcımız, gerek savcılar, gerek bilirkişi heyetleri, bütün bakan arkadaşlarım, AFAD hepsi çalışmalarını sürdürüyor. Ondan sonra bizler de oturacağız. Değerlendirmesini yapacağız ve atılması gereken adımları atacağız.”

Hayatını kaybeden yurttaşların sayısı 17’ye ulaştı.

Erdoğan, yaralıları ziyaret etmek için hastaneye hareket etti.

SOYLU’DAN AÇIKLAMALAR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kartal’da çöken binada yaşamını yitirenlerin sayısının 16’ya yükseldiğini açıkladı

Olay yerine gelerek açıklama yapan. Soylu, arama kurtarma çalışmalarının yaklaşık 58 saattir sürdüğünü belirterek, “Son yaptığımız açıklamadan sonra 2 evladımızı daha kaybettik.” diye konuştu.

Bakan Soylu, “Verdiğimiz rakamlar 14 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 14 vatandaşımızın da yaralı olarak kurtarıldığı yönündeydi. O saatten sonra 2 vatandaşımız, evladımız daha Şevval Yıldız ve 1,5 yaşındaki Eylül Dervişoğlu enkazdan çıkarıldı.” dedi.

Yandaki binada yaşanan kaymaya ilişkin soruyu yanıtlayan Soylu, “Yaklaşık 20 dakika önce sismik bir hareket gözlendi ama binayı uzun zamandan beri takip ediyor ve izliyoruz. Biraz sonra Çevre ve Şehircilik Bakanımız da gelecek valimiz, teknik arkadaşlarımız hep beraber binanın içine girdik. Daha önce yerleştirilen denge çubuklarında herhangi bir farklılık gözlenmedi. Şimdi çalışma tekrar başladı. Biraz daha, hem dengeli hem kısıtlı bir çalışma yapacağız. Bir farklılık şu ana kadar gözlenmiş değil. Onun için arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyor. Enkazın tamamını kaldırabilmek için çabalar aynı gayrette sürdürülecek. Elbetteki bu çalışmalarda bütün kurumlar bir koordinasyonla çalışmaları yürütüyorlar. AFAD ve sayın valimiz bizzat koordinasyonun başında… Kızılay’dan İBB’ye kadar tüm STK’lar, tüm sağlık birimlerimiz burada, bir koordinasyon yapılıp çalışma tekrar başladı.” diye konuştu.

Çöken binanın yanındaki binada sismik hareket olduğunu yineleyen Soylu, “Daha önce de aynı sismik hareket gözlenmişti. O sismik hareket sürekli takip ediliyor. 40 saat önce bir sismik hareket gözlenmişti. Onun üzerine bir sismik hareket daha oldu. Aşağıya bir takım denge çubukları konuldu, onlara bakıldı. Takip devam ediyor, çalışmalar devam edecek.” değerlendirmesinde bulundu.

Soylu, 1. ve 2 katlara ulaşıldığını belirterek, “1. kattaki çalışmalar da iyi gidiyor. Şöyle bir zorluğu var çalışmaların. Alınmak istendiği zaman bazı tablaları alabiliyoruz ama bazı tablalar, inşaatın kalitesinden dolayı yukarı çekilmek istendiğinde dağılarak kendini aşağıya bırakıyor.Tek bir zorluk o ama onu da arkadaşlarımız büyük bir gayretle aşmaya çalışıyor. ” diye konuştu.

Bu haber en son değiştirildi 9 Şubat 2019 13:06 13:06

Reklam

Önceki Haberler

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47

TKH’den Kobani Davası açıklaması: İstibdat rejiminden kurtuluş emekçilerin ortak devrimci mücadelesinde

Türkiye Komünist Hareketi'nden (TKH) Kobani Davası sonrasında yapılan açıklamada, " verilen kararın siyasi olduğu ve…

17 Mayıs 2024 17:43

Beş ilde gençlik ‘Laiklik Özgürlüktür’ demek için buluşuyor

TKH Gençliği ve Sosyalist Liseliler tarafından düzenlenen 'Laiklik Özgürlüktür' buluşmaları başlıyor. Beş ilde yüzlerce gencin…

17 Mayıs 2024 17:34

DSÖ: Gazze’deki hastanelerin yakıta ihtiyacı var

DSÖ Sözcüsü Tarik Jasarevi, İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de, hastanelerin yakıta ihtiyaç duyduğunu belirterek "Yakıtları olmazsa…

17 Mayıs 2024 16:54

Gerici Bakan Tekin, öğretmenlere savaş açtı

Daha birkaç ay önce kamuda 68 bin öğretmen açığı olduğunu söyleyen Tekin, bundan böyle yılda…

17 Mayıs 2024 16:11
Reklam