Reklam
Kategoriler: İç Açı

Kesinleşti: Egemen Bağış ‘elçi’ yapılıyor

Reklam

17-25 Aralık operasyonları sürecinde hakkındaki yolsuzluk iddiaları sonrası bakanlıktan ve milletvekilliğinden istifa eden eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış’ın ‘diplomatlığa terfi’si kesinleşti.

Sözcü’de yer alan habere göre; İran’a ABD ambargosunun delinmesi olayı nedeniyle ABD’de tutuklanan 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının kilit ismi Rıza Sarraf’la ilgili dosyada adı geçen Bağış için Çekya Cumhuriyeti’nden agreman (diplomatik onay) istendi.

Bağış’la ilgili ‘elçilik’ iddiasını daha önce ‘İyi Parti’ Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray dile getirmiş ve şöyle demişti:
“Bir dönem adı oldukça şaibeli meselelere gündeme gelen Egemen Bağış’ın Prag’a Büyükelçi olarak atanması için agreman istendiğini duydum. Ülkemizin layıkıyla temsili ve itibarı açısından pek umut verici değil. Adeta Dışişleri’ni çökertme operasyonu hızla devam ediyor..!”

KAVAKÇI MALEZYA’DA, DİŞLİ HOLLANDA’DA ‘ELÇİ’

Fazilet Partisinden milletvekili seçilen ve yemin törenine türbanla katılıp vatandaşlıktan çıkarılan Merve Kavakçı, Malezya’da Büyükelçi olmuştu. AKP Eskişehir eski milletvekili Murat Mercan ise halen Tokyo’da büyükelçilik yapıyor.

AKP Şanlıurfa eski Milletvekili Abdülkadir Emin Önen Çin Halk Cumhuriyeti’ne Pekin Büyükelçisi olarak atandı. AKP Bursa eski Milletvekili Tülin Erkal Kara 2016’da Makedonya, AKP İzmir eski Milletvekili Zekeriya Akçam ise 2012’de Cakarta Büyükelçisi olmuştu.

Son olarak da kardeşi ‘FETÖ’den tutuklu AKP eski Sakarya milletvekili, Şaban Dişli, Hollanda Lahey Büyükelçiliğine atanMIŞTI.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Basın danışmanı Lütfullah Göktaş ise Vatikan’a Büyükelçi oldu. Aile ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın kız kardeşi Ayşe Sayan da halen Kuveyt’e Büyükelçilik görevi yürütüyor.

Bu haber en son değiştirildi 20 Ağustos 2019 20:43 20:43

Reklam

Önceki Haberler

EYT açıklamasından sonra Bilal Erdoğan’a kritik soru: Ne iş yaptın?

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, 2023'teki genel seçimlerinden hemen önce yasalaşan emeklilikte yaşa takılanlar…

16 Eylül 2024 18:36

Abdullah Gül, Kraliyet’in fonladığı toplantıya katıldı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İngiltere tarafından fonlanan ve Kraliyet’in himayesindeki Oxford İslam Araştırmaları Merkezi’nin Yönetim…

16 Eylül 2024 18:29

Narin’in abisinden Diyarbakır Barosu’na hukuki destek talebi

Diyarbakır Barosu, Narin Güran'ın ağabeyi Baran Güran'ın hukuki destek için baroya başvuru yaptığını duyurdu.

16 Eylül 2024 18:22

25 kişinin hayatını kaybettiği apartmanın müteahhiti, suçu depreme attı

Gaziantep'te, 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 25 kişinin hayatını kaybettiği Gözde Apartmanı davasında sanık müteahhit…

16 Eylül 2024 17:53

Ayhan Bora Kaplan davasında ara karar: Tahliye çıkmadı, HTS kayıtları yeniden incelenecek

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasında mahkeme ara kararlarını açıkladı. Mahkeme Başkanı, tüm sanıkların mevcut…

16 Eylül 2024 17:43

Narin Güran cinayeti meclis gündeminde: Tavşantepe köyündeki doğal olmayan ölümlerin hepsi araştırılsın

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Ceylan Akça Cupolo, Narin'in cinayetini Meclis gündemine taşıyarak; Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi…

16 Eylül 2024 17:34
Reklam