Reklam
Kategoriler: İç Açı

Kılıçdaroğlu: Bütün MYK üyelerimizi İstanbul’a gönderdik

Reklam

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Genel Merkezi önünde parti aracının üzerindeki platformda yaptığı konuşma, kitlenin ‘İstanbul, İstanbul…’ sloganları ile kesilmesi üzerine “Bütün PM üyelerimizi İstanbul’a gönderdik” açıklamasında bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ankara’dan İstanbul’a başarı dileklerimizi dualarımızı gönderelim. Biliyorum adım gibi eminim orayı da kazanacağız. Bir destan yazacağız. Destan. Bu seçim sonucunda Türkiye kazandı diyoruz” dedi ve şöyle devam etti:

“İstanbul’a da bahar gelecek. Orayı da adım adım takip ediyoruz. MYK üyelerinin tamamını İstanbul’a gönderdik. 48 saat sandıklarda bekleyeceğiz. Ekrem Başkanı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı yapacağız.

Ankara’dan İstanbul’a selam gönderelim. Dualarımızı gönderelim. Ben biliyorum orayı da alacağız ve destan yazacağız. Biz Türkiye kazandı diyoruz. Mansur Başkan’a oy vermeyen kardeşlerim de diyecekler ki iyi ki Mansur başkan kazandı. Ankara kazandı diyecekler.

Antalya’yı aldık. Mersin’i aldık. Adana’yı aldık. Pek çok yeri kazandık. Zafer demokrasinin zaferidir. Zafer halkın zaferidir. Zafer kardeşliğe susamışların zaferidir. O nedenle biz bunu halkın zaferi olarak kabul ediyoruz. Başarı herkesin başarısıdır.”

YAVAŞ: HAK YERİNİ BULDU

Resmi olmayan sonuçlara göre Ankara’yı kazanmış gözüken Mansur Yavaş da seçime dair değerlendirmelerde bulundu. Yavaş, “Bugün hakkın yerini bulduğu ve Ankara’nın kazandığı büyük bir gündür. Bir müjde de inşallah İstanbul’dan bekleyeceğiz” diye konuştu.

Yavaş’ın açıklamasından satır başları şöyle:

“Umudun başkenti Ankara’yı hep birlikte yarınlara taşıyacağız.

Kimseye işini öğretmeyeceğiz, sadece işimizi yapacağız.

Siyasi görüşü, kimliği, kökeni ne olursa olsun Ankara’ya değer katmat isteyen herkesi kucaklayacağız.

Bugün hakkın yerini bulduğu ve Ankara’nın kazandığı büyük bir gündür. Ayrım yapmadan bu şehri kardeşçe kucaklayıp ileriye taşıyacağız.

Sizlere ömür boyu minnettar kalacağımı bilmenizi istiyorum.

Bir müjde de inşallah İstanbul’dan bekleyeceğiz.”

Bu haber en son değiştirildi 1 Nisan 2019 00:58 00:58

Reklam

Önceki Haberler

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47

TKH’den Kobani Davası açıklaması: İstibdat rejiminden kurtuluş emekçilerin ortak devrimci mücadelesinde

Türkiye Komünist Hareketi'nden (TKH) Kobani Davası sonrasında yapılan açıklamada, " verilen kararın siyasi olduğu ve…

17 Mayıs 2024 17:43

Beş ilde gençlik ‘Laiklik Özgürlüktür’ demek için buluşuyor

TKH Gençliği ve Sosyalist Liseliler tarafından düzenlenen 'Laiklik Özgürlüktür' buluşmaları başlıyor. Beş ilde yüzlerce gencin…

17 Mayıs 2024 17:34

DSÖ: Gazze’deki hastanelerin yakıta ihtiyacı var

DSÖ Sözcüsü Tarik Jasarevi, İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de, hastanelerin yakıta ihtiyaç duyduğunu belirterek "Yakıtları olmazsa…

17 Mayıs 2024 16:54

Gerici Bakan Tekin, öğretmenlere savaş açtı

Daha birkaç ay önce kamuda 68 bin öğretmen açığı olduğunu söyleyen Tekin, bundan böyle yılda…

17 Mayıs 2024 16:11
Reklam