Lisede oruç tutmayan öğrenci sınıftan atıldı, olay Meclis'e taşındı

Eyüp İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde bir öğrencinin oruç tutmadığı için öğretmeni tarafından hakarete uğrayarak sınıftan atıldığı öğrenildi. Skandal olay Bakan Ziya Selçuk'un yanıtlaması istemiyle Meclis gündemine taşındı.

Lisede oruç tutmayan öğrenci sınıftan atıldı, olay Meclis'e taşındı

Olay 17 Mayıs günü İstanbul Eyüp İMKB Meslek Lisesi’nde meydana geldi. Lise öğrencisi E.T., 7 Mayıs Cuma günü derse girmeden önce kantinden yemek aldı. Zil çaldığında sınıfa girip Elvan’ın aldığı yemeği gören gerici din öğretmeni, öğrenciye “Ne karaktersizsin, oruç tutanlar var burada” diyerek hakaret etti.

Öğrenciye “Oruç tutmayan müslüman değildir” dediği belirtilen öğretmen, E.T.’yi sınıftan attı. Sınıfa geri geldiğinde ise öğretmen, E.T.’yi idareye hakkında dilekçe vermekle tehdit etti ve susmasını söyledi. E.T. bunun üzerine “yanlış bir şey yapmadım, ateist de olabilirdim” dedi.

Astım hastası olup ilaç kullandığı için sürekli yemek yemesi gerektiğini ifade eden E.T’ye öğretmen “bir kız ancak özel durumunda oruç tutmayabilir” dedi.

‘ÖĞRETMEN DEĞİL’ İDDİASI

Soruşturma açılması veya yasal işlem uygulanması için okul idaresi ile görüşmeye giden öğrencinin ailesine müdür yardımcılarının verdiği cevap ise “aramızda halledelim, sıkıntı çıkmasın. Yanlış anlaşılma vardır” oldu.

Öte yandan din derslerine giren Orhan Salim isimli kişinin öğretmen de olmadığı, Eyüpsultan Cami imamı olduğu iddia ediliyor.

BAKAN SELÇUK’A 6 SORU

E.T.’nin yaşadıklarının araştırılması için CHP tarafından soru önergesi verildi. CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu soruları yöneltti:

  • İstanbul Eyüpsultan İMKB Lisesinde din derslerine giren Orhan Salim isimli kişi, iddia edildiği gibi Eyüpsultan Cami imamı mıdır?
  • 460 bin atanmayan öğretmen görev beklerken, cami imamlarının Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda derslere girmesi hangi ihtiyaçtan doğmuştur?
  • İmamların Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda derslere girmesinin hukuki bir altyapısı var mıdır? Bu uygulama Anayasa ve kanunlara uygun mudur?
  • Cami imamları başka okullarda da derslere girmekte midir?
  • Öğrenciler arasında kin, nefret, aşağılama, ayrımcılık söylemlerinde bulunan, öğretmen olmadığı, cami imamı olduğu iddia edilen, Orhan Salim hakkında suç duyurusunda bulunulacak mıdır?
  • Konu hakkında, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir inceleme yapılmış mıdır? Yapılmışsa sonucu ne olmuştur? Yapılmamışsa, bir inceleme başlatılacak mıdır?