Reklam
Kategoriler: Sol Şerit

Maçoğlu: Öndeyiz, kazanacağız…

Reklam

Türkiye Komünist Hareketi’nin (TKH) de desteklediği Dersim Demokratik Halk Dayanışması’nın (DHDD) Dersim Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu, şu an birkaç puan önde olduğunu ve seçimi kazanacağını söyledi.

Sözcü‘den Özlem Gürses’e konuşan Maçoğlu, “Hiç bu kadar dramatik yoksulluk görmüş müydünüz daha önce…” sorusuna yanıt verirken “Dünya o kadar kötü yönetiliyor ki, zenginler bile ülkelerini bırakıp nereye giderse gitsinler sonuç fark etmez… Kapitalizm bu işte; ben sizin temel ihtiyaçlarınızı karşıladığımda, siz de arada bir benim bağırmamı kabul ediyorsunuz. Şöyle bir anlaşma bu ‘bir iki zılgıt yerim ama hiç değilse aç kalmam'” ifadelerini kullandı.

Kapitalizmin yönetim anlayışının bu olduğunu hatırlatan Maçoğlu, “Seni mutlu etmek için uğraşmıyor. Seni mutsuz ediyor ama arada da bir çikolata, bir bonbon veriyor. Seni buna razı ediyor.” dedi.

“BUNDAN KORKULMAZ MI?”

Komünist Başkan, Gürses’in “İnsanları en çok ‘komünizm’ diye korkuttular…” demesi üzerine “Ben de olsam korkuturdum. Çünkü tam karşıtı. Komünizm diyor ki, “Herkesin çalışması, üretmesi lazım. Herkesin söz sahibi olma hakkı var, birlikte yöneteceksin. Herkes özgürdür, o özgürlük ekmek ve su kadar değerlidir. Eğitim ve sağlık insan hakkıdır, bunu satamazsın. Dünya insanları ile kardeşsin, onun için birkaç tane dil öğrenmek gerek. İkisini kıyasla bakalım; açlık yok, ev var, iş var, özgürlük var. Şimdi bundan korkulmaz mı?” ifadelerini kullandı.

Başkan Maçoğlu, “Kayyum getirirlerse size?” sorusu karşısında ise “Her vatandaşın başına bunun gelmesi ihtimali var, esnafın da iş adamının da… Kimin garantisi var ki? Ama biz mücadelenin sertleştiği dönemlerde daha sağlam ve daha güçlü olarak doğrunun arkasında yürürüz. Sistem artık herkese parmak sallamaya başladı. Biz yasal siyasetten yanayız… Muhalefet; özgürlükçüler, yurtseverler, demokratlar, akademisyenler, Atatürkçüler, ne olursa olsun, her bir refleks ileriye taşır, iyidir. Biz demokrasiyi istiyoruz, özgürlüğü istiyoruz diyoruz.” diye konuştu.

“İSTERSE CUMHURBAŞKANI GELSİN”

Maçoğlu, bütün bunlara rağmen kayyım gelmesi halinde ne yapılacağına ise “Doğrularımızdan vazgeçmeyeceğiz. İster kayyum, yetmedi Cumhurbaşkanı gelsin, korkumuz mu var ? O sistemin sopasını hissetmeyen vatandaş yok, bu coğrafya demokrasiyi özlüyor.” ifadeleriyle yanıt verdi.

Maçoğlu, seçime 1 haftadan az bir süre kala kentteki durumla ilgili olarak ise “Şu anda biz birkaç puan öndeyiz. Kazanacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

Bu haber en son değiştirildi 26 Mart 2019 16:14 16:14

Reklam

Önceki Haberler

İBB, AKP döneminde özel bir üniversiteye tahsis edilen tarihi binasını geri alıyor

İBB yönetimi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’ne AKP döneminde bedelsiz olarak tahsis edilen Fatih’teki tarihi…

16 Mayıs 2024 18:19

Kobane Davası’nda karar açıklandı: Demirtaş’a 42 ve Yüksekdağ’a 30 yıl hapis cezası verildi

Kobani davasında hükümler açıklandı. Eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş’a 42 yıl, Figen Yüksekdağ’a…

16 Mayıs 2024 18:10

BM, Gazze’de insani yardım dağıtmanın neredeyse imkansız olduğunu açıkladı

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nden yapılan açıklamada, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de…

16 Mayıs 2024 17:54

Emniyet’te ve yargıda yaşananlar üzerine: Kimin devleti?

Bu devlet kimin devleti sorusu artık çok meşru bir sorudur. Bu devlet halkın devleti değil,…

16 Mayıs 2024 13:50

İBB, iştiraklerini sermayeye peşkeş çekmeye hazırlanıyor

İBB Mali Hizmetler Daire Başkanı Neslihan Vural, İGDAŞ'ın 10 milyar değerlemeyle halka arzını planladıklarını belirtti.…

16 Mayıs 2024 12:28

Sinan Ateş’in yakın arkadaşı, suikastı dört ismin organize ettiğini iddia etti

Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in, yakın arkadaşı Ömer Zengin, Suikastı dört isim…

16 Mayıs 2024 12:20
Reklam