Reklam
Kategoriler: İç Açı

Mehmet Şimşek, Katar Büyükelçisi ile yemekte

Reklam

Adı Ali Babacan’ın öncülüğündeki yeni parti ile de anılan eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, Katar Büyükelçisi Salem Mubarak Al-Shafi ile akşam yemeğinde bir araya geldiği ortaya çıktı.

Yeniçağ’dan Orhan Uğuroğlu’nun haberine göre Şimşek, Ankara’da Katar Büyükelçisi ile Ankara’nın ünlü bir kebapçısında akşam yemeğinde buluştu.

Ali Babacan’ın kuracağı partide yer alması beklenen eski bakan Şimşek’in, parti kurma çalışmaları sürerken Katar Büyükelçisi Salem Mubsrak Shafi ile yemekte buluşmasının, Ankara kulislerinde farklı yorumlara yol açtığı belirtiliyor.

Haberde aktarılana göre Mehmet Şimşek, Katar-İngiliz ortaklığı tarafından Londra’da kurulan bir şirkette CEO olarak çalışıyor.

Uğuroğlu, Şimşek’in gerek Babacan, gerekse Davutoğlu ile de zaman zaman görüştüğünü söylüyor.

ERDOĞAN HEDEF ALMIŞTI

Şimşek, en son Şehir Üniversitesi üzerinden başlayan krizde AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından “Halkbank’ı dolandırmakla” suçlanmıştı. Erdoğan, partisinin İstanbul’daki toplantısında yaptığı konuşmada şu iddiaları öne sürmüştü:

“Türkiye’de hiçbir üniversiteye tapu devri yoktur, olmamıştır. Bu mülkiyet devrini yaparken (Davutoğlu’nun) yanında Ali Babacan, Mehmet Şimşek, Feridun Bilgin var. Halkbank’tan kredi alıyorlar. Halef selef olduğumuz cumhurbaşkanı aradı ‘Arzu ederseniz bunu çözersiniz’ dedi. Buranın hamisi Marmara Üniversitesidir. Biz ne oradaki öğrencilerin ne de akademisyenlerin düşmanıyız. Burada Halk Bankasının dolandırılması söz konusu. Bunlar Halk Bankası’nı da dolandırmaya çalışıyorlar. Halk Bankası’ndan kredi talebinde bulunuyorlar. Halk Bankası ciddi bir kredi veriyor. Maalesef bunlar, ödeme planında Halk Bankası’na ödemeleri yapmıyorlar. Halk Bankası da kendilerini sürekli uyarıyor. Şu anda borçları 417 milyon noktasında.”

Bu haber en son değiştirildi 17 Aralık 2019 17:34 17:34

Reklam

Önceki Haberler

İsrail’den Beyrut’a yeni saldırı. 4ü çocuk 18 kişi hayatını kaybetti

Lübnan Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada, Pazartesi günü Beyrut'taki Lübnan'ın en büyük devlet hastanesinin dışında düzenlenen…

22 Ekim 2024 18:20

İstanbul Tabip Odası yönetimine 5 ay hapis cezası verildi

İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu üyeleri, 19 Barış Akademisyeni'ni ihraç eden AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski…

22 Ekim 2024 16:21

Eczacılardan bakanlığa çağrı: Sağlıkta ‘ilaç krizi’ derinleşiyor

Aralarında İstanbul, Ankara, Adana ve Bursa'nın da olduğu 19 eczacı odasının imzasıyla yazılı bir açıklama…

22 Ekim 2024 16:05

Bakan Işıkhan’dan ‘mezarda emeklilik’ açıklaması

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, yurttaşın emekli sistemine yük olmaması için çalışmaya devam etmesini istedi. Işıkhan…

22 Ekim 2024 16:01

Bahçeli’nin Öcalan çağrısına AKP’den ilk tepki: Bu sözleri Özgür Özel’den duysaydık, ince kıyıma başlamıştık

Eski AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci, Devlet Bahçeli'nin çağrısına ilişkin "Biz bugün Sayın Bahçeli'den işittiklerimizi,…

22 Ekim 2024 14:53

“Yenidoğan çetesi” skandalı: CHP’den 4 isim hakkında suç duyurusu

CHP tarafından "yenidoğan çetesi" soruşturması kapsamında eski sağlık bakanları Mehmet Müezzinoğlu, Fahrettin Koca ve Recep…

22 Ekim 2024 14:49
Reklam