Reklam
Kategoriler: Yaşam

Muhterem Nur ‘Müslüm’ filminin yapımcısını savcılığa şikayet etti: Müslüm’ün mezarındaki taşı alıp açık artırmada satacaklar diye korkuyorum

Reklam

Müslüm Gürses’in eşi Muhterem Nur, ‘Müslüm’ filmiyle gişe rekorları kıran yapımcı Mustafa Uslu’yu savcılığa şikayet etti.

Muheterem Nur, yapımcı Uslu’nun Müslüm Gürses’in imitasyon yüzüğünü ve gömleğini açık artırmada sattığını iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Nur, parmağındaki yüzüğü göstererek ‘gerçek yüzük bu’ dedi ve “Müslüm’ün mezarındaki taşı alıp açık artırmadan satacaklar diye korkuyorum” diye tepkisini dile getirdi.

Nur’un iddialarına göre, İstanbul’da bir otelde 8 Ocak günü engelliler yararına yapıldığı belirtilen bir açık artırmada, 6 yıl önce hayatını kaybeden Müslüm Gürses’in yüzük ve gömleği açık artırmayla satıldı. Gürses’in yüzüğünü 38 yıldır parmağından hiç çıkarmadığını söyleyen Muhterem Nur, açık artırmada satılan yüzüğün ve gömleğin imitasyon olduğunu belirtti. Nur, ‘Müslüm’ filminin yapımcısı olan Mustafa Uslu ile vakıf hakkında savcılığa şikayette bulundu.

Hem kamuoyunun hem de kendisinin dolandırıldığını belirten Muhterem Nur, “Eşimin yaşamı boyunca parmağından hiç çıkarmadığı yüzüğü, şuan benim parmağımda ve ölene dek çıkmayacaktır” dedi. Parmağındaki yüzüğü basın mensuplarına gösteren Muhterem Nur, açık artırma ile satılan yüzüğün imitasyon olduğunu söyledi. Muhterem Nur, açık artırmayla satılan gömleğin filmde kullanılan gömlek olduğunu savunarak, “Müslüm’ün bütün gömleklerini Urfa’daki müzeye bağışladım. Oradan da kimseye bir tane gömlek vermezler” diye konuştu.

‘Müslüm’ün mezarındaki taşı alıp açık artırmadan satacaklar diye korkuyorum’

‘Müslüm’ filmi üzerinden büyük paralar kazandığı bilinen yapımcı hakkında Muhterem Nur, “O paranın içerisinden bağışta bulunsalar çok daha makbule geçerdi. Yani 10 bin liraya, 20 bin liraya bir yüzük, gömlek satılacak… Herkes onu yapabilir. Ama milyarlar kazanan insanın bunu yapması benim için üzücü bir oldu. Eşimin ismini paramparça ediyorlar. Artık yeter. Müslüm’ün mezarındaki taşı alıp açık artırmadan satacaklar diye korkuyorum” diye konuştu.

Muhterem Nur, sahte eşyaların satışını yaparak menfaat elde etmeye çalıştığını iddia ettiği Mustafa Uslu ve Engelsiz Yaşam Vakfı hakkında, “Nitelikli dolandırıcılık” suçlamasıyla dava açılmasını talep etti.

Bu haber en son değiştirildi 12 Ocak 2019 11:41 11:41

Reklam

Önceki Haberler

Üç fidan, İstanbul, Ankara ve İzmir’de anıldı: Bağımsız ve sosyalist Türkiye’yi kuracağız!

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam edilmelerinin yıldönümünde TKH Gençliği tarafından yapılan eylemlerle…

6 Mayıs 2024 18:57

İstanbul’daki 1 Mayıs baskınlarında gözaltına alınan 12 kişi için tutuklama talebi

İstanbul’da 1 Mayıs kutlamalarında Saraçhane’den Taksim’e yürümek istedikleri gerekçesiyle dün sabah ev baskınlarıyla gözaltına alınan…

6 Mayıs 2024 16:30

Bursa’nın CHP’li yeni belediye başkanı yeğenine üst düzey görev verdi

AKP’den CHP’ye geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde, Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yeğenini belediyenin şirketine ‘başkan’ olarak…

6 Mayıs 2024 16:25

YSK kesin seçim sonuçlarını açıkladı

YSK Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin kesin seçim sonuçlarını duyurdu. Yener, seçimlerin…

6 Mayıs 2024 16:14

Denizlerin izinde: Bugün neredeyiz?

"Tam bağımsız Türkiye sloganı içi boş bir slogan değildir. Bu sloganın ağırlığını taşıyabilmek antiemperyalist mücadelede…

6 Mayıs 2024 13:04

Denizlerin mücadelesi neydi?

"Şüphesiz onların yaptıklarını bir kaç sayfaya sığdırmak mümkün değil fakat yine de onların bunu ne…

6 Mayıs 2024 12:56
Reklam