Munzur Milli Parkı için maden arama ruhsatı verildi
Tamamı maden sahası ilan edilen Munzur Dağlarından sonra, Munzur Milli Parkı'nın bir bölümünde bir şirkete maden arama ruhsatı verildiği ortaya çıktı.
Tamamı maden sahası ilan edilen Munzur dağlarından sonra, Munzur Gözeleri’ni de içine alan Munzur Milli Parkı’nın bir bölümünde bir şirkete maden arama ruhsatı verildiği ortaya çıktı. Avukat Barış Yıldırım, verilen ruhsatın Munzur Milli Parkı’nın bir bölümünü de içine aldığını doğruladı.
Mezopotamya Ajansı’ndan Semra Turan ve Mehmet Şah Oruç’un haberine göre; bitki, endemik tür, yaban hayatı, su kaynakları ve doğal güzellikleriyle zengin bir çeşitliğe ev sahipliği yapan Dersim’de 145 maden arama ruhsatı verildiği ortaya çıkarken, bu ruhsatlardan bir kısmının Munzur Gözeleri, Munzur Suyu, Mercan Vadisi, Kırk Merdiven Şelaleleri, Tülin Tepe, Tepecik ve Pulur höyüklerini içine alan 43 bin hektarlık alanda ilan edilen Munzur Milli Parkı’nın bir bölümünü içine aldığı ortaya çıktı.
Dersim sınırları içerisinde 43 bin 350 hektar alanda bir özel şirkete, 5 ayrı noktada 4’üncü grup maden arama ruhsatı verildiğini yineleyen Yıldırım, maden arama ruhsatı verilen yerleri, “Bu şirkete, Maden Kanunu’nun ifade ettiği şekliyle 4’üncü Grup Maden Ruhsatı verildi. 4’üncü grup ne demek; altın, bakır, gümüş gibi madenler bunlar. Projenin yerini tam ifade etmek gerekirse Ovacık’ta, Munzur Gözelerine yakın noktada yer alan Cevizlidere köyü birinci, Karayonca köyü ikinci, Karaoğlan köyü üçüncü, Doludibek köyü dördüncü ve Dersim’e bağlı Geyiksuyu köyü Sin mezrası ise beşinci ruhsat sahasıdır” sözleriyle açıkladı.
Maden arama ruhsatı verilen sahanın Munzur Milli Parkı’nın kapsadığı alandan daha büyük olduğuna dikkati çeken Yıldırım, “Bu saha, toplam 42 bin hektar büyüklüğündeki Munzur Milli Parkı’ndan daha büyük sahadır. Bu saha, Munzur Milli Parkı’nın da bir bölümünü içine katıyor” ifadesini kullandı.