Nazlı Ilıcak'a 'gizli kalması gereken bilgileri açıklama' suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezası
Temmuz 2016 yılından bu yana cezaevinde bulunan Nazlı Ilıcak'a yargılandığı bir başka davada da 5 yıl 10 ay hapis cezası verildi.
Darbe girişimiyle ilgili açılan bir soruşturma kapsamında “anayasayı ihlal” suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılan ve Temmuz 2016 yılından bu yana cezaevinde bulunan Nazlı Ilıcak’a yargılandığı bir başka davada da 5 yıl 10 ay hapis cezası verildi.
Ilıcak, Ocak 2015’te yazdığı bir yazıda, Nurcu Tahşiyeciler Grubu’na yönelik düzenlenen operasyonda görev alan polislerin Fethullah Gülen Yapılanması ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle gözaltına alınmalarını eleştirmişti.
Bu yazıda, Tahşiyecilerin El Kaide örgütü ile bağlantılı olduğunu öne süren Ilıcak, bu iddialarına dayanak olarak da Genelkurmay İstihbarat Dairesi tarafından hazırlanmış bir raporu göstermişti.
Ancak yazıyla ilgili yayımlandığı yıl açılan soruşturmada, bu belgenin Genelkurmay kayıtlarından çıkartılıp imha edildiği ortaya çıkmıştı.
Ilıcak hakkında açılan soruşturma daha sonra takipsizlikle sonuçlanmış ancak darbe girişiminin ardından bu soruşturma tekrar açılmıştı.
Ilıcak, İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.
Ilıcak, son savunmasında “hayali suçlamalarla karşı karşıya” olduğunu söyledi.
Savcılık ise Ilıcak’ın “Devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklamak” suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.
Ancak mahkeme, Ilıcak’ı “Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgilerini açıklamak” suçundan hapis cezasına çarptırmaya karar verdi.