Nevşehir Belediye Başkanı açıkladı: Evet ben bir yobazım

Ekrem İmamoğlu'nu destekleyen ünlülere belediyenin sahnelerini vermeyeceğini ilan eden AKP'li Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, "Eğer bu şekilde size had bildirmek yobazlıksa, evet, ben bir yobazım." dedi.

Nevşehir Belediye Başkanı açıkladı: Evet ben bir yobazım

AKP’li Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Ekrem İmamoğlu’ya destek veren sanatçı ve ünlülerin fişlendiği bir listeyi sosyal medya hesabından paylaşmış ve bu isimlerin artık belediyenin hiçbir faaliyetinde yer bulamayacağını duyurmuştu.

Başkan Arı, büyük tepki çeken kararıyla ilgili tartışmaların ardından bu kez bir “itiraf”ta da bulundu. Star yazarı Yakup Köse’nin köşesinde aktardığına göre Arı, katıldığı bir iftar programında konuşurken, sanatçılara koyduğu yasak için “Eğer bu şekilde size had bildirmek yobazlıksa, evet, ben bir yobazım” ifadelerini kullandı.

Köse’nin yazısında o bölüm şöyle:

“Arı’nın, kirli geçmişlerini hatırlatıp bundan sonra Nevşehir’de düzenlenecek programlara çağırmayacaklarını açıklamasıyla histeri nöbetleri azan bir şekilde ünlü olmuşlar sosyal medyada linç başlattılar. Lâkin Rasim Arı linç girişimi karşısında bırakın geri adım atmayı dik duruşunu daha da kavileştirdi. Cumartesi günü UMED’in Aksaray Üniversitesi’ndeki sertifika verme törenine katıldıktan sonra, azgın güruha karşı dik duruşundan dolayı hem tebrik hem de destek amacıyla Nevşehir’e geçtim. Sayın Başkan iftar programında da dik duruşunu sürdüreceğinin işaretini verdi: “Yine terbiyesizlik ettiğiniz zaman haddinizi bildireceğimden şüpheniz olmasın. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı’na, liderine, Recep Tayyip Erdoğan’a akla gelmeyecek, ifade edilemeyecek hayâsızca küfredeceksiniz, eşine küfredeceksiniz, bu milletin hanımlarına küfredeceksiniz; neden, sırf sizin gibi olmadıkları diye. Biz de size, yok arkadaş otur oturduğun yerde deyince biz ‘yobaz’ oluyoruz! Eğer bu şekilde size had bildirmek yobazlıksa, evet, ben bir yobazım. Ve size de haddinizi bildirmeye devam edeceğim.”

İBDA-C davasından uzun yıllar hapis yatan Köse de Arı’nın bu sözlerini “dik duruş” olarak överken, bu davranışın diğer AKP’li yetkililere de örnek olmasını istedi.