Reklam
Kategoriler: İç Açı

Özhaseki: Sade, mütevazı, israfı hiç sevmeyen bir cumhurbaşkanımız var

Reklam

AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için kullandığı sözler akıllarda “Başka bir Erdoğan’dan mı söz ediyor?” sorusuna neden oldu.

Seçim çalışmaları kapsamında Çubuk’ta muhtarlar, STK temsilcileri ve partisinin ilçe teşkilatı ile bir araya gelen Özhaseki’ye MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım da eşlik etti.

Konuşmasında Erdoğan’a değinen Özhaeki, 1100 odalı Ak Saray’la ilgili tepkileri yanıtlarken, “‘Altın klozetler, bilmem neler’ diyorlar. 25 senedir kamuda en üst düzeylerde görev yapmış bir kardeşinizim. Dünyadaki birçok cumhurbaşkanının, başbakanın çalışma ofislerini gördüm. En sade, mütevazı ve bize ait olan Selçuklu motifleriyle bezenmiş bir tek cumhurbaşkanlığı makamı var, o da bizim cumhurbaşkanımızın makamı. Evimizde ne varsa klozette o var. Salonlarda yerlerde hangi parke varsa orada da o var.” dedi.

“ELİNİ SIKMIYORSUN NASIL YARDIM İSTEYECEKSİN?”

Her gün Saray’a gidip geldiğini söyleyen Özhaseki, “Sade, mütevazı, israfı hiç sevmeyen bir cumhurbaşkanımız var. Bazen toplantı yapılacak, diyor ki ‘Aşağıdaki salonda yapın.’ ‘Efendim şurayı kiralayalım’ dediklerinde, ‘Siz deli misiniz oğlum, niye oraya para veriyorsunuz, işte orada salon var aşağıda yapın’ diyor. Kuruşuna kadar dikkat eden bir cumhurbaşkanımız var. Şimdi cumhurbaşkanımıza oturduğu yerden başlayarak, şahsına, evlatlarına, kendine envai çeşit sözü söyleyenler, elini sıkmamak için arkadan dolananlar nasıl olacak yarın Ankara’nın raylı sistemlerinde yardım isteyecekler. Gidip elini sıkmıyorsun ya, nasıl yardım isteyeceksiniz?” ifadelerini kullandı.

Özhaseki, belediye işlerinin sağlıklı yürütülebilmesi için Erdoğan’la iyi geçinmek gerektiğini daha önce metro örneği vererek dile getirmişti:

Bu haber en son değiştirildi 8 Şubat 2019 07:52 07:52

Reklam

Önceki Haberler

Şamil Tayyar: Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında MİT devrede

Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasıyla ilgili edindiği bilgileri paylaştı. Tayyar, "Ankara…

11 Mayıs 2024 15:20

Gençlik beş ilde laiklik buluşmaları düzenliyor: Karanlığa teslim olmayacağız!

TKH Gençliği ve Sosyalist Liseliler Türkiye'nin farklı noktalarında "Laiklik Özgürlüktür" başlıklı etkinlikler düzenliyor.

11 Mayıs 2024 12:00

Laiklik Meclisi’nden “Emperyalizm ve Laiklik” konulu video: Konuşmacı Dr. Alper Akçam

Laiklik Meclisi üyesi Dr. Alper Akçam'ın "Emperyalizm ve Laiklik" başlıklı bir videosu yayımlandı.

11 Mayıs 2024 11:30

Filistin’in BM’ye üyeliği ile ilgili karar: Gözlemcilikten bir adım ilerisine geçildi

BM Genel Kurulu, Filistin'in BM üyeliğinin BMGK'de tekrar görüşülmesi ve gözlemci statüsünde olan Filistin'e bazı…

11 Mayıs 2024 10:55

Yargıtay Başkanlığı seçiminde gelişme: Muhsin Şentürk adaylıktan çekildi

AYM'nin Can Atalay kararını tanımayan Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk, 35 tur boyunca…

11 Mayıs 2024 10:28

9. Yargı Paketi taslağı ortaya çıktı: Etki ajanlığı ve kadınların soyadı konuları öne çıkıyor

9. Yargı Paketi taslağına göre 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 339’uncu maddesinden sonra gelmek üzere…

11 Mayıs 2024 09:47
Reklam