Kim bu Pelikancılar?

Kim bu Pelikancılar?

11-04-2019 08:49

Bu hafta Pusula'da AKP’nin merkezi politikalarını etkileyen ya da bizzat AKP’nin vurucu gücü olarak işlev gören Pelikancıları masaya yatırdık.

31 Mart yerel seçimleri İstanbul seçimlerine kilitlenmişken kamuoyunda en fazla dile getirilen konu AKP içindeki Pelikancılar olarak adlandırılan “güç” oldu. Daha seçim sonuçları henüz gelmeye başlamışken, eski ‘FETÖ’ yöntemlerine benzer bir tarzda seçimlerin tekrarlanacağını ifade eden haberler, dolaşıma bizzat bu ekip tarafından yayılmaya başlanmıştı bile. AKP’nin merkezi politikalarını etkileyen ya da bizzat AKP’nin vurucu gücü olarak işlev gören Pelikancıları masaya yatırdık bu sayımızda.

Aslında bizim derlediğimiz bilgiler daha çok AKP içinde ve yandaşlar arasında yürütülen tartışmalardan. Özellikle Pelikancılar denen gruba dönük tepki daha çok AKP içinden ve yandaşlar arasından yükseliyor. Pusulamızın bu sayısında 4 yazımız bulunuyor. Sahibinin sesi Pelikancılar” başlıklı ilk yazımız Nevzat Kalenderoğlu tarafından yazıldı. Pelikancıların arkasındaki gücü anlatan bu yazının devamındaki yazımız ise Hasan Dramalı tarafından kaleme alınan “Pelikan’ın gagasına diş gösterenler” başlığı taşıyor. Bu yazıda Pelikancıların karşı durduğu ve tasfiye ettiği yandaş isimler konu ediniyor. Bir sonraki yazımız ise Yalım Oktay tarafından yazıldı. “Boğaziçi Küresel: Kimin dijital ofisi?” başlıklı yazı Pelikancıların “milli ve yerliciliğini” anlatıyor. Ve son yazımız “Yandaş medyanın arkasındaki güç: Pelikancılar” başlığı ile Sermet Toprak tarafından kaleme alındı. Pelikancılar ve yandaş medya arasındaki ilişkiye değinen yazımızla dosyamızı tamamlıyoruz.

İyi okumalar…