Reklam
Kategoriler: Medya

Seçime saatler kala CNN Türk ve haber sitelerinde ‘Demirtaş’ mesaisi

Reklam

31 Mart’ta Ekrem İmamoğlu’nun kazanmasına rağmen iptal edilen ve YSK kararıyla yenilenecek olan seçimlere artık sayılı saatler kalırken AKP iktidarı, kontrolündeki medya eliyle son süreleri fırsata çevirmenin peşine düştü.

Saat 18.00 itibariyle propaganda serbestliğinin sona ermesine rağmen seçim yasaklarını delme pahasına yapılan medya operasyonunun ilk ayağını Demirören Medya bünyesindeki CNN Türk oluşturdu.

Kanalın 23.00’da başlayan haber bülteninde eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Twitter hesabından bugün öğlen saatlerinde atılan tweetler değerlendirildi. Ancak kanalın canlı yayınına, Öcalan’ın HDP’ye gönderdiği mektupla ilgili Demirtaş’ın açıklamalarının yer aldığı tweet’leri yorumlamaları için bağlanan 4 ismin dördü de AKP’ye yakınlığıyla bilinen yazarlar oldu. Sırasıyla akademisyen İdris Kardaş, eski AKP’li vekil ve Star yazarı Mehmet Metiner, Sabah yazarı Ferhat Ünlü ile Daily Sabah yazarı Merve Şebnem Oruç’un konuşturulduğu, yaklaşık 40 dakika süren yayın boyunca “Demirtaş’ın tweetlerinin Öcalan’ın ‘tarafsız kalın’ çağrısına destek olarak okunması yani sandığa gidilmemesi gerektiği” şeklinde özetlenebilecek yorumlar yapıldı.

Demirören medyası bünyesindeki Hürriyet ve Posta gazeteleri de 23 Haziran’ın ilk saati içerisinde “Demirtaş’tan İmralı’ya destek” başlığıyla, HDP’nin “stratejimiz değişmedi” duyurusuna rağmen Demirtaş’ın açıklamalarının “Öcalan’ın yanındayım” mesajıyla seçimde tarafsız kalmak olarak anlaşılması gerektiği imasıyla haberleştirdi.

Ciner Grubu’na ait Habertürk’ün internet sitesi ise Demirtaş’ın öğlen saatlerinde paylaşılan açıklamalarını yine 23 Haziran’ın ilk dakikalarında ancak ‘son dakika’ olarak haberleştirdi. Bu gazete ise haberini sosyal medya hesaplarından bir başlık yerine “Edirne Cezaevi’nde tutuklu HDP eski Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş, bugün attığı tweetle terör örgütü PKK’nın lideri Abdullah Öcalan’ın inisiyatifini desteklediğini açıkladı” şeklinde bir cümleyle yayınladı.

Anket sonuçlarının çoğunda önde olduğu görülen CHP adayı Ekrem İmamoğlu’na yönelik HDP desteğini ‘Demirtaş’ hamlesiyle azaltmak için, sözkonusu tweet’ler atıldıktan 7-8 saat sonra toplu şekilde geçilen bu haberler, arka planda AKP’den gelen bir talimatın olduğu yorumuna yol açtı.

Bu haber en son değiştirildi 23 Haziran 2019 01:50 01:50

Reklam

Önceki Haberler

TÜİK verileri: Nisan ayında fiyatı en fazla artan ürünler hangileri?

TÜİK verilerine göre, nisanda en fazla fiyat artışı yüzde 34,24 ile "kara yolu ile şehirlerarası…

3 Mayıs 2024 11:48

Ticaret Bakanlığı 208 gün sonra katil İsrail ile ticareti durdurdu

Ticaret Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının 208. gününde Türkiye ile İsrail arasındaki ticaretin tamamen durdurulduğunu…

3 Mayıs 2024 11:39

Emekçi ufkunu nasıl genişletecek?

Dini ve milli hamasete bulaşmış sarı sendikacılık kadar ücret ya da mesai saati pazarlığına indirgenmiş…

3 Mayıs 2024 11:21

TKH’den 1 Mayıs 2024’e dair açıklama: Sendikalar yasak savdı, ciddi bir değerlendirme yapılmalı

Türkiye Komünist Hareketi 1 Mayıs 2024 ile ilgili değerlendirmelerini içeren bir açıklama yayımladı.

3 Mayıs 2024 00:02

CHP Genel Başkanı, AKP Genel Başkanı ile görüştü

CHP Genel Başkanı Özgür Özel AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.

2 Mayıs 2024 23:37

Merkez Bankası rezervlerinde düşüş sürüyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) brüt rezervleri 124,1 milyar dolar seviyesine geriledi.

2 Mayıs 2024 17:12
Reklam