Reklam
Kategoriler: Medya

Selvi ‘kefil’ oldu: Bülent Arınç vicdandır, parayla pulla ilişkisi olmaz

Reklam

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç maaşının 13 bin liradan 18 bine çıkarılmasına ilişkin bu kez Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi’ye konuştu.

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Selvi’nin  “Arınç ‘edepsiz’ polemiği için ne dedi” başlıklı yazısına göre Arınç, maaşlı YİK üyeliği ve zam konusunda gelen tepkilerin nedenlerini kendince şöyle sıraladı:

1- Yüksek İstişare Kurulu’nu işlevsiz kılmak.

2- AK Parti’yi kuran ilk üçteki isimlerden biri olarak Erdoğan’ın yanında olduğum için.

3- 15 Temmuz’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında olduğumu deklare ettim. 23 Haziran seçimleriyle İstanbul’da bir gedik açtılar. Kurdun dişine kan değdi. Her fırsatta hükümet ve Cumhurbaşkanı aleyhine eylem yapma hazırlığı içine girdiler.

4- AK Parti bünyesinden çıkan isimler tarafından iki yeni parti kuruluyor. Onları parlatıyorlar. Beni yıpratarak yeni kurulacak olan partilerle ilgili etkinliğimi kırmaya çalışıyorlar.

5- Tabii bir de para işiyle hiçbir zaman bir araya gelmeyen bir insan olarak beni yıpratmaya çalışıyorlar ki ileride oynayabileceğim rolleri oynamayım diye...

“MİSYON ADAMI”

Arınç’ın bu ‘tespit’lerini yorumlayan Selvi, AKP’nin 31 Mart ve 23 Haziran seçimleriyle kritik bir sürece girdiği Abdullah Gül- Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun partilerinin yola çıkmak üzere olduğuna bir süreçte, bir “misyon adamı” olduğuna vurgu yaptığı Bülent Arınç’ın Erdoğan’ın yanında yer alması önemli olduğunu belirtti.

AKP’nin “derlenip toparlanma” sürecinde Erdoğan’ın Arınç’a partide ihtiyaç duyabileceğinin konuşulduğunu aktaran Selvi, yazısını  Arınç’ı övdüğü şu sözlerle bitirdi:

“Bülent Arınç’ı milletvekili seçildiği 1995 tarihinden bu yana tanıyorum. Parayla pulla ilişkisi olmaz. Bülent Arınç vicdandır. Dürüst bir insandır. Arınç’a kıymayın efendiler…”

Bu haber en son değiştirildi 4 Temmuz 2019 13:00 13:00

Reklam

Önceki Haberler

ÖZEL HABER | Okullarda gericilik hız kesmiyor: Zil sesi yerine ilahi çalıyorlar

Niğde Merkez'de bulunan 19 Mayıs Ortaokulu'nda zil sesi yerine ilahi çalındığı ortaya çıktı.

15 Mayıs 2024 18:25

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Slovakya Başbakanı Robert Fico, uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Fico'nun hayati tehlikesinin bulunduğu…

15 Mayıs 2024 18:13

Floransa’da öğrenciler Filistin için eylemlere başladı

Floransa’da üniversite öğrencileri İsrail’in Filistin’de soykırımına karşı San Marco meydanında işgal eylemine başladı. Filistinli Gazeteci…

15 Mayıs 2024 18:07

İrlanda, Filistin devletini tanıyacağını açıkladı

İrlanda, birkaç ülkeyle ortak şekilde Filistin devletini tanımak için görüştüklerini, bu ay bitmeden Filistin devletini…

15 Mayıs 2024 16:55

Kamuda tasarruf Diyanet’e işlemedi: Lüks otelde toplantılara devam

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tasarruf planını anlatırken “Kamuda toplantı artık lüks otellerde yapılmayacak”…

15 Mayıs 2024 16:50

Gericilik okullarda sınır tanımıyor: ÇEDES kapsamında Kuran kursu açtılar

Samsun’da bulunan bir okulda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersliği adı altında Kuran Kursu sınıfı…

15 Mayıs 2024 16:45
Reklam