“İnsanca bir yaşam, eşitlikçi bir düzen” sloganıyla yola çıkan Sınıf Tavrı aylık olağan Genel Yönetim Kurulu toplantısı gerçekleşti.
Sektör temsilcilerinin ve öncü işçilerin katılımıyla gerçekleşen Genel Yönetim Kurulu (GYK) toplantısı başarıyla tamamlandı.
Toplantı sonucunda şu tespitler yapıldı:
1- Ekonomik krizin etkileri işçi sınıfı üzerinde yoğun bir biçimde görülmekte ve hissedilmektedir. Krizin, işsizlik, hayat pahalılığı ve düşük ücretler ekseninde gerçekleşen etkileri, emekçileri derin bir yoksullaşmanın içine sokmuştur. Krizin siyasal ve sosyal olarak görülen en büyük etkisi, sınıf mücadelesinin daha sert bir biçimde görülmesidir.
Sınıf Tavrı, sermayenin “kriz fırsatçılığına” dönüşen uygulamalarına karşı sınıf mücadelesini yükseltmeyi esas alır.
2- Ekonomik krizin etkilerinin daha iyi anlaşılması, sınıf mücadelesi açısından önemli bir ayrım noktasını oluşturmaktadır. Sınıf Tavrı bu doğrultuda, 1 Aralık tarihinde İstanbul’da “Ekonomik Kriz, Türkiye ve işçi sınıfı” başlıklı bir sempozyum gerçekleştirecektir.
Sınıf mücadelesine değerli katkılarını sunan bilim insanlarının katılımıyla gerçekleşecek olan sempozyum, sınıf hareketinin önümüzdeki dönem sosyal ve siyasal doğrultusuna katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.
3- “İnsanca bir yaşam, eşitlikçi bir düzen” istemiyle yola çıkan Sınıf Tavrı, sınıf hareketi içinde öne çıkan yeni kolları örgütlemek için örgütlenme seferberliği başlatmaktadır. Bu doğrultuda, Kasım ayı içinde sektör komitelerine yenileri eklenecektir. Eğitim ve beyaz yaka alanında iki yeni sektör komitesi toplantısı gerçekleşecektir.
Bununla beraber, Sınıf Tavrı 17 Kasım’da İzmir’de “Kriz, işçi sınıfı ve mücadele” başlıklı bir buluşmayı da gerçekleştirecektir.
4- Krizin etkisiyle beraber bir dizi sektörde örgütlenme eğilimi ortaya çıkmış ve mücadele olanakları artmıştır. Sınıf Tavrı, İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası ile birlikte sürdürdüğü mücadeleyi daha da derinleştirecektir. Sınıf Tavrı, sendikanın Mekke’de gerçekleştirdiği grevi selamlar.
Kriz, hizmet sektöründe de kendini göstermektedir. Bu sektörde ortaya çıkan örgütlenme eğilimi, klasik sendikal zeminin insiyatifine bırakılamaz. Örgütlenme eğiliminin ortaya çıkardığı olanaklar, mutlaka işyeri komitelerine dönüşmelidir. Sınıf Tavrı, bu örgütlenmenin kalıcı hale dönüşmesi için adımlar atacaktır.
5- Sendikal hareketin giderek zayıflayan tablosuna karşı, bir dizi sektörde mücadeleci eğilimlerin ortaya çıkması dikkat çekicidir. Sendikaların tamamını kaplayan kriz görüntüsüne ve sınıf hareketini kötürümleştiren çizgiye karşı Sınıf Tavrı, sınıf sendikacılığının sesini güçlendirecek adımlar atacaktır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Sınıf Tavrı Genel Yönetim Kurulu
Bu haber en son değiştirildi 6 Kasım 2019 13:40 13:40
CHP, her çarşamba İstanbul'un bir ilçesinde düzenleyeceği mitinglerin ilkini 9 Nisan'da Şişli'de yapacağını açıkladı.
Avukatları, 19 Mart'ta gözaltına alınan ve 23 Mart'ta tutuklanan Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık'ın tutukluluğuna…
İSİG Meclisi Mart ayı raporunu yayınladı. Rapora gore Mart ayı içerisinde en az 145 işçinin…
3 yıldır cezaevinde tutulan TİP Milletvekili Can Atalay, İBB'ye yapılan operasyonun ardından başlayan protestolarda tutuklanan…
CHP'li Cemal Enginyurt, AKP'li bir milletvekilinin İstanbul’da her biri 80 milyon TL'den 12 daire satın…
ABD'de Filistin'e destek verdiği gerekçesiyle gözaltına alınan Tufts Üniversitesi doktora öğrencisi Rümeysa Öztürk ile ilgili…