Reklam
Kategoriler: İç Açı

Soylu’yu Bahçeli duymasın: İttifakımızın yüzde 52 oy alması olağanüstü bir şey…

Reklam

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP ve MHP İlçe Teşkilatları koordinasyonunda Başakşehir’deki Millet Kıraathanesi’nde düzenlenen sahur programına katıldı.

Burada konuşan Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine değinerek şöyle konuştu:

“Tam 1,5 aydır yapmadıkları tezvirat ve dedikodu kalmadı. Güya ben İçişleri Bakanıyım, İstanbul’a 100 bin polis getireceğim ve oy kullandıracağım. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı diyor ki ’31 Mart’ta kim oy kullanmışsa aynı kişiler 23 Haziran’da da oy kullanacaklar.’ Ama tezvirat ve dedikodu her tarafta. Bir sanatçı çıkıyor, ‘Benim kaydımı sildiler’ diyor. Nüfus Genel Müdürüne diyorum ki ‘Şuna bakıver.’ Bakıyor, 29 Mart’ta kendi kaydını almış başka tarafa getirmiş. ‘CNN Türk’te kameraman 4 kişi işten çıkarıldı’ diye yalan söylüyorlar, açıklama yapıyor.”

“İstanbul’un dünyanın en güzel ve güçlü şehirlerin önünde geldiğini ve son dönemde birilerince İstanbul’da güvensizlik iklimi yaratılmaya çalışıldığını” savunan Bakan Soylu, şunları kaydetti:

“Benim endişem ve korkum şudur. Açıkça söyleyeyim; İstanbul güç veren güçlü bir şehirdir. İstanbul gücü üzerinden 23 Haziran sonrası birileri Türkiye’nin istikrarına yeni bir yol, yeni bir gri iklim açmaya çalışıyor. Buna müsaade etmemek lazım. Yine İstanbul’u bir siyasal çatışmanın merkezi haline getirmeye çalışıyorlar. İstanbul’u bir ideolojik kavganın merkezi haline getirmeye çalışıyorlar. Buradan ülkemize ciddi bir set çekmeye çalışıyorlar.”

‘OLAĞANÜSTÜ’ DEDİ

Bakan Soylu, seçimlere giderken millete iki teklifte bulunduklarını hatırlatarak, “31 Mart’a giderken iki şey söyledik. Dedik ki ‘biz Cumhur İttifakıyız eğer siyaseten bizi zayıflatırsanız, önümüzdeki 4 buçuk yılda benim ülkemi zora sokarlar, ülkemizle oynanmasına izin vermeyin’ dedik. ‘Bu bir beka meselesidir ‘dedik. İkincisi biz gönül belediyeciliği ile geliyoruz samimiyetimizi tevazumuzu gayretimizi ortaya koymaya çalışıyoruz. ‘Bize itimat edin’ dedik. Bu millet 2002’de iktidara gelen bu siyasi parti ve son iki seçimde büyük mücadele ortaya koyduğumuz Cumhur İttifakı’na yaklaşık yüzde 52 oy verdi. 17 yıldır iktidarda olan bir partinin ve MHP ile kurulan ittifakın yüzde 52 oy alması olağanüstü bir şeydir. Ve bu millet bize şunu söyledi; ‘Sizi destekliyoruz dünyaya karşı uyguladığınız politikalarınızı, Türkiye’nin dik duruşunu beğeniyoruz’ dedi. Milletimiz ayrıca eksiklik aksaklık olan yerlerin de mesajını verdi. Onları da düzeltin dedi. Milletimiz bize büyük bir destek verdi” şeklinde konuştu.

BAHÇELİ KAÇ HESAPLAMIŞTI?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin 8 Mayıs tarihli grup toplantısında MHP’nin ve AKP’nin toplam oy oranının yüzde 60.42 olduğunu iddia etmişti.

Bahçeli konuya ilişkin “MHP ile Ak Parti arasında sorun varmış gibi yazıp çizdiler. MHP’nin Ak Parti’nin altını oyduğunu hayasızca iddia ettiler. MHP’nin oy oranı yüzde 18.81 ise Ak Parti’nin de yüzde 35’tir dediler. Halbuki İl Genel Meclis seçiminde MHP’nin oyu yüzde 18.81, Ak Parti’nin ise yüzde 41.61’dir. İki partinin toplam oyu yüzde 60.42 düzeyindedir. Bu gerçeği görmediler.” demişti.

AKP lideri Tayyip Erdoğan’ın ise partisinin Kızılcahamam kampında seçim sonuçlarına ilişkin “AK Parti olarak seçimde yüzde 44,4’lük oy oranına ulaştık. Cumhur İttifakı olarak da toplamda yüzde 51,7 gibi hem 16 Nisan hem de 24 Haziran seçimleriyle uyumlu bir sonuç elde ettik.” dediği haberlere yansımıştı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ise AKP ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttikafı’nın oy oranını yüzde 51.64 olarak açıklamıştı.

Bu haber en son değiştirildi 30 Mayıs 2019 10:39 10:39

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam