Suriye'den 'Adana Mutabakatı' açıklaması

Suriye Dışişleri Bakanlığı’ndan bir yetkili, iki devlet arasındaki tüm anlaşmalara tam bağlı olduklarını açıkladı. Türkiye’nin 2011’den bu yana anlaşmayı ihlal ettiğini belirten yetkili, Adana Mutabakatı’nın yeniden etkinleştirilmesi için sınırların eski haline dönmesi gerektiğini vurguladı.

Suriye'den 'Adana Mutabakatı' açıklaması

Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı’ndan bir yetkili, Suriye’nin Adana Mutabakatı dahil terörle mücadele konusunda iki devlet arasındaki tüm anlaşmalara tam olarak bağlı olduğunu söyledi.

Suriye Haber Ajansı SANA’ya konuşan Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı’nda yetkili bir kaynak, Adana Mutabakatı tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Suriye’nin Adana Mutabakatı dahil, terörle mücadele konusunda iki devlet arasındaki tüm anlaşmalara hâla tam olarak bağlı olduğuna vurgu yapan yetkili, Türkiye’nin ise 2011 yılından beri bu anlaşmayı ihlal ettiğini söyledi. Türkiye’nin teröristlere destek verip, onları finanse ettiğini belirten yetkili, Türkiye Silahlı Kuvvetleri’nin de Suriye topraklarına girerek işgal girişiminde bulunduğunu söyledi.

‘SINIRLAR ESKİ HALİNE DÖNMELİ’

Dışişleri yetkilisi, Adana Mutabakatı’nın herhangi bir şekilde yeniden etkinleştirilmesi için iki devlet arasındaki sınırların eski haline dönmesi gerektirdiğini söyledi. Aynı zamanda Suriye topraklarında bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin geri çekilmesini isteyen yetkili, ancak bu şekilde iki devlet ve sınırlarının güvenliğini garantileyen Adana Mutabakatı’nın yeniden etkinleştirilebileceğini vurguladı.