Reklam
Kategoriler: İç Açı

‘Suudi rejimi Türkiye ile ilişkilerini askıya alabilir’

Reklam

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesiyle ilgili son açıklamalarının ardından Riyad yönetimiyle ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.

Erdoğan cumartesi akşamı katıldığı Kanal D- CNN Türk ortak canlı yayın programında Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili olarak “Veliaht prens bilmeyecek de kim bilecek” demişti.

Sabah’ın başyazarı Mehmet Barlas, Suudi Arabistan Veliahd Prensi Muhammed Bin Salman’a yakın olarak bilindiğini belirttiği isimlerden aldığı görüşleri bugünkü köşesine taşıdı. Barlas’ın aktardığına göre Salman’a yakın isimler, Veliahd prensin Erdoğan’ın Kaşıkçı cinayetiyle ilgili açıklamalarından rahatsız olmadığını, önemli olanın Trump yönetiminin yanında olması olduğunu belirtti. Ancak aynı isimler, “suskunluk” sağlanamazsa Suudi yönetiminin Türkiye ile ilişkileri askıya almayı da düşündüğünü de açıkladı.

Barlas’ın “Suudi veliahdı Türkiye’nin susma parası istediğini mi düşünüyor?” başlıklı köşesinde o bölüm şöyle:

Ne düşünüyor?

Bir cinayetin azmettiricisi olarak suçlanmasını adeta yok sayan bu kişi, acaba Türkiye Cumhurbaşkanı’nın kendisini hedef alan iddialarını nasıl yorumluyordu? Bu konuda görüşlerine başvurduğumuz ve Suudi veliahdına yakın olarak bilinen kişilerden şu görüşler geldi:

Önemli olan Amerika’dır

-Veliaht Prens Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kaşıkçı cinayetine ilişkin tutumundan fazla rahatsız değil. Onun için önemli olan Amerika’nın ve özellikle Başkan Trump’ın, Kaşıkçı cinayeti konusunda kendisini yalnız bırakmamasıdır. Rusya’nın ve Çin’in bile bu cinayet konusunda sadece izleyici konumunda kalmaları ve hatta Putin’in Buenos Aires’de Veliahda herkesin ortasında muhabbet göstermesi Veliahdı rahatlatan diğer bir durumdur.

Para mı bekliyoruz?

Suudi Veliahdına yakın isimler Türkiye’nin Kaşıkçı cinayetine ilişkin olarak izlediği taviz vermez tutumu, şöyle değerlendiriyorlar:
-Veliaht prens, Türkiye’nin Kaşıkçı cinayetindeki suskunluğunun sağlanması için Suudi Arabistan’dan para beklediğini düşünüyor. Buna göre Türkiye birkaç milyar dolarlık bir yatırım karşılığında susturulabilirmiş. Eğer bu durum gerçekleşmezse, Suudi rejimi Türkiye ile ilişkilerini askıya almayı ve Suudi Arabistan’daki Türk yatırımcıların işlerini durdurmayı bile hesap ediyor.”

Bu haber en son değiştirildi 25 Şubat 2019 11:37 11:37

Reklam

Önceki Haberler

Ayhan Bora Kaplan soruşturması: Kılıçdaroğlu’nun eski danışmanı tutuklandı

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında tutuklananlar arasında eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski danışmanı Ramazan…

20 Mayıs 2024 20:11

Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Uluslararası Ceza Mahkemesı̇, İsraı̇l Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsraı̇l Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında hakkında…

20 Mayıs 2024 20:01

Zaharova’dan Kiev’e gözdağı: Hiçbir Zelenskiy formülü kurtuluş yolu olmayacak

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Kiev'in Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in uluslararası kamuoyuna sunduğu sözde…

20 Mayıs 2024 19:44

İngiltere’den Julian Assange kararı

İngiltere'de Yüksek Mahkeme, WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange'ın, ABD'ye iade davasına karşı temyiz başvurusu yapabileceğine hükmetti.

20 Mayıs 2024 19:36

YRP’li belediye ‘örf ve adetlere uygun kullanılmıyor’ diyerek kamelyaları kaldırdı

31 Mart yerel seçimlerinde AKP’den Yeniden Refah Partisi’ne geçen Palu Belediyesi’nin yeni başkanı Muhammet Septioğlu,…

20 Mayıs 2024 19:28

Ayhan Bora Kaplan davası: Sanık avukatları gazetecileri hedef aldı

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin 20'si tutuklu 61 kişi hakkında Ankara 32. Ağır Ceza…

20 Mayıs 2024 16:06
Reklam