Reklam
Kategoriler: Sol Şerit

TKH’den direnişteki Gentes işçilerine ziyaret

Reklam

Gentes Şirketler Grubu’nun Cezayir’deki otel projesinde çalışan ve 6 aydır ücretlerinin alamayan İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) üyesi inşaat işçilerinin direnişi 3. gününe girdi.

Firmanın Bakırköy’deki Dünya Ticaret Merkezi’nde bulunan genel merkezi önünde haklarını alana kadar direnişlerini devam ettirmeye kararlı olan işçilerin eylemi kısa süre içinde kamuoyunda önemli bir destek buldu.

Direnişin 3. gününde işçiler, bugün Türkiye Komünist Hareketi (TKH) İstanbul İl Örgütü tarafından ziyaret edildi. Direnişçi işçiler, ‘İnşaat işçisi yalnız değildir!’, ‘İşçilerin birliği sermayeyi yenecek!’ sloganlarıyla direniş alanına yürüyen TKH’lileri alkışlarla karşıladı.

Ziyarette konuşan TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek, “Başta inşaat patronları olmak üzere bu ülkenin patronları büyük karlarını açıklarken, bu ülkeyi yönetirlerken, sıra  işçilerin maaşını ödemeye gelince kapı duvar olurlar. ‘Kriz var’ derler, bir sürü gerekçe sunarlar. Patronlara hak çoktur. İşçiler alacağını almasa da olur. Öncelikleri arasında işçi yoktur.” dedi.

İşçi sınıfının örgütlenip yan yana geldiğinde, örgütü ve sendikasıyla hareket edince mutlaka kazanacağını bildiklerini belirten Tekerek, TKH olarak direnişin kazanımı için tüm olanaklarını seferber edeceklerini dile getirdi.

Ziyarette söz alan Sınıf Tavrı Yönetim Kurulu üyesi Kemal Parlak da konuşmasında işçilerin alacaklarının bir an önce ödenmesi için tüm güçlerini kullanacaklarını söyledi, patronun “Nasılsa ödemezsem de olur. Bunlar birşey yapamaz. Mahkeme 3-5 sene sürer” diye düşünüp de rahat davranmasına müsaade etmeyeceklerinin altını çizdi.

Bu haber en son değiştirildi 22 Kasım 2019 19:07 19:07

Reklam

Önceki Haberler

AKP’li vekilden boğazda kaçak villa

AKP'li vekil Ayhan Gider’in Çanakkale Boğazı’nı gören villasının kaçak olduğu ortaya çıktı. Gider yaptığı açıklamada,…

29 Nisan 2024 09:20

AKP kulislerinde seçimin faturası kesilecek iddiası

Yarın gerçekleşecek olan seçim sonuçlarının değerlendirileceği AKP MYK'de, bazı isimlerin görevden alınacağı iddia edildi. Kulislere…

29 Nisan 2024 09:15

Mehmet Uçum’dan yeni anayasa mesajı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, yeni anayasa ile ilgili paylaşım yaptı. Van'daki irade gaspıyla ilgili paylaştığı…

29 Nisan 2024 09:00

Tepkilerin odağındaki MEB yeni müfredatı savunmak için herkesi desteğe çağırdı

MEB, tartışmalı içeriği itibarıyla kamuoyunda tepki çeken müfredat değişikliği için 'Karşı kampanya' başlattı. İl ve…

29 Nisan 2024 08:30

İzmir Tabip Odası’nın yeni yönetimi belli oldu

İzmir Tabip Odası, iki gün süren olağan genel kurun ardından yeni yönetimini belirledi. Tabip Odası…

28 Nisan 2024 23:49

Özgür Özel’in 1 Mayıs kefaleti…

Biri büyük kalabalıklardan korkuyor; diğeri soldan, sosyalist düşünceden, emekçilerin eşitlik mücadelesinden, kendisinin de eleştirilmesinden korkuyor.…

28 Nisan 2024 14:03
Reklam