Reklam
Kategoriler: ManşetSol Şerit

TKH’den ‘termonükleer’ skandalı üzerine açıklama: İncirlik ve Kürecik üssüne el konsun! ABD defolsun!

Reklam

Eski Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı İsmail Hakkı Pekin, İncirlik Üssü’nde 50 adet nükleer bomba bulunduğunu, buradaki eski tip nükler bombaların ise 2017 yılında termonükleer bombalarla değiştirildiğini açıklamıştı.

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) ABD emperyalizminin hem Türkiye hem de Ortadoğu için yıkıcı tehdit oluşturan askeri varlığını bir kez daha ortaya koyan bu açıklamanın ardından bir açıklama yayımladı.

Açıklamada bulunan bombaların ABD emperyalizmine olan bağımlılık bir kanıtı olduğu belirtilirken sabah akşam “yerli ve milli” olmaktan söz eden AKP’nin bu durumu kamuoyundan ve her şeyden önemlisi Meclis’ten saklamasının büyük bir skandal olduğu vurgulandı.

‘Termonükleer’ gerçeğiyle birlikte kimlerin yurtsever kimlerin işbirlikçi olduğu bir kez daha görüldüğü belirtilen açıklama “İncirlik ve Kürecik üssüne el konulmalı, ABD kovulmalıdır. AKP hükümeti hesap vermelidir!” çağrısıyla son buldu.

İncirlik ve Kürecik üssüne el konsun! ABD defolsun!” başlığıyla yayımlanan açıklama şu şekilde:

Ülkemiz ve bölgemizde en büyük tehdit ABD emperyalizmidir. Ülkemizde 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ve Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren Büyük Ortadoğu Projesi adıyla yürütülen yıkım ve savaşın arkasındaki gücün kim olduğu bellidir.

Bugün ABD emperyalizmi, komşularımız İran ve Rusya’ya karşı kurduğu askeri üslerle ülkemiz topraklarını kullanmaktadır. Bugün basına İncirlik askeri üssünde 50 termonükleer bombanın bulunduğunun ve Kürecik radar üssünün doğrudan ABD ve İsrail için kullanıldığının yansımasına sessiz kalınamaz.

Bu durum ülkemizi komşularıyla karşı karşıya getirdiği gibi ülkemizin ABD emperyalizmine bağımlılığın kanıtıdır.

Aynı zamanda eski tip nükleer bombaların yerine termonükleer bombaların İncirlik üssüne 2017 yılında konulması konusunda AKP iktidarı hesap vermelidir. 15 Temmuz darbe girişimi üzerinden 1 yıl geçmişken, sabah akşam “yerli ve milli” söylemini dilinden düşürmeyen AKP’nin bu durumu kamuoyundan ve her şeyden önemlisi Meclis’ten saklaması büyük bir skandaldır.

Kimlerin yurtsever kimlerin işbirlikçi olduğu bir kez daha görülmelidir.

İncirlik ve Kürecik üssüne el konulmalı, ABD kovulmalıdır.

AKP hükümeti hesap vermelidir!

TÜRKİYE KOMÜNİST HAREKETİ

https://gazetemanifesto.com/2019/incirlikteki-nukleer-bombalar-termonukleer-bombalarla-degistirildi-232389/

Reklam

Önceki Haberler

EYT açıklamasından sonra Bilal Erdoğan’a kritik soru: Ne iş yaptın?

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, 2023'teki genel seçimlerinden hemen önce yasalaşan emeklilikte yaşa takılanlar…

16 Eylül 2024 18:36

Abdullah Gül, Kraliyet’in fonladığı toplantıya katıldı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İngiltere tarafından fonlanan ve Kraliyet’in himayesindeki Oxford İslam Araştırmaları Merkezi’nin Yönetim…

16 Eylül 2024 18:29

Narin’in abisinden Diyarbakır Barosu’na hukuki destek talebi

Diyarbakır Barosu, Narin Güran'ın ağabeyi Baran Güran'ın hukuki destek için baroya başvuru yaptığını duyurdu.

16 Eylül 2024 18:22

25 kişinin hayatını kaybettiği apartmanın müteahhiti, suçu depreme attı

Gaziantep'te, 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 25 kişinin hayatını kaybettiği Gözde Apartmanı davasında sanık müteahhit…

16 Eylül 2024 17:53

Ayhan Bora Kaplan davasında ara karar: Tahliye çıkmadı, HTS kayıtları yeniden incelenecek

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasında mahkeme ara kararlarını açıkladı. Mahkeme Başkanı, tüm sanıkların mevcut…

16 Eylül 2024 17:43

Narin Güran cinayeti meclis gündeminde: Tavşantepe köyündeki doğal olmayan ölümlerin hepsi araştırılsın

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Ceylan Akça Cupolo, Narin'in cinayetini Meclis gündemine taşıyarak; Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi…

16 Eylül 2024 17:34
Reklam