Reklam
Kategoriler: Dış Açı

Trump: ABD’de sosyalist hareketlenmeler var…

Reklam

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Temsilciler Meclisi Genel Kurulu’nda ikinci ‘ulusa sesleniş’ konuşmasını yaparken, sosyalizm korkusunu dışa vurdu.

ABD’de “sosyalist bazı hareketlenmeler olduğunu” öne süren Trump, “Amerika’nın asla sosyalist bir ülke olmayacağına dair kararlılığımızı bugün bir kez daha ortaya koyuyoruz.” ifadesini kullandı.

Trump eşitlik ve özgürlük arayışına duyduğu nefreti Venezuela konusunda da dile getirdi. İki hafta önce Venezuela’nın geçici devlet başkanı olarak Juan Guaido’yu tanıdıklarını hatırlatan Trump, “Özgürlük için ortaya koydukları onurlu mücadelelerinde Venezuela halkıyla yan yanayız. Sosyalist politikalarıyla Güney Amerika’nın en müreffeh ülkelerinden birini fakir ve sefil bir hale dönüştüren Maduro rejiminin gaddarlığını kınıyoruz” şeklinde konuştu.

İRAN’A TEHDİDE DEVAM ETTİ

Konuşmasında İran’a da değinen Trump, “Benim yönetimim, dünyanın teröre en fazla destek veren ülkesi olan İran’la yüzleşmede de kararlı davrandı. Bu yozlaşmış diktatörlüğün hiçbir zaman nükleer silahlara sahip olmaması için ABD’yi felaket bir nükleer anlaşmadan çektim, ardından da şimdiye kadarki en sert yaptırımları getirdik.” değerlendirmesini yaptı.

Çin’e yıllarca yüksek oranlarda ticaret açığı verdiklerini belirten Trump, “Sonra Çin’e 250 milyar dolar gümrük vergisi getirdik. Bugün ise Hazine Bakanlığımız, daha önce tek kuruş alamadığımız bir ülkeden her ay milyarlarca dolar alıyor.” dedi.

Bu haber en son değiştirildi 6 Şubat 2019 16:49 16:49

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam