Trump: Başkanlık bana muazzam para kaybettirdi

ABD Başkanı Donald Trump, şirketlerinin başkanlık makamından istifade ettiği suçlamasını reddetti. Trump, "Bu işi yaparken muazzam miktarda para kaybettim" dedi.

Trump: Başkanlık bana muazzam para kaybettirdi

ABD Başkanı Donald Trump, sahibi olduğu şirketlerin başkanlık unvanından istifade ettiği suçlamalarını reddedip, aksine ‘memlekete hizmet aşkı yüzünden tüm zamanların en büyük kaybedenlerinden biri haline geldiğini’ savundu.

Sputnik’in aktardığı habere göre; etik uzmanlarının tavsiyelerine uyup sahibi olduğu işletmeleri satmak yerine kontrolü iki oğlunun başkanlığını yaptığı bir vakfa devreden ve her an geri alabilecek pozisyonda tutan Trump’a, The New York Times gazetesine verdiği röportajda, başkanlık koltuğundaki ilk iki yılında yaklaşık 1400 çıkar çatışmasına neden olduğu saptaması hatırlatıldı. Trump, sahibi olduğu şirketlerin başkanlıktan istifade ettiği ve kârlarına kâr kattığı suçlamalarını reddedip, “Bu işi yaparken muazzam miktarda para kaybettim” dedi. Trump, “Mesele para değil, bunun (ABD Başkanlığının) tüm zamanların en büyük kaybedenlerinden biri olması” diyen Trump, “Neyse, çok şükür, bildiğiniz gibi paraya ihtiyacım yok” diye eklemeyi ihmal etmedi.

Açıklamalarının devamında, New York Times muhabirlerini ağırlamakta olan Oval Ofis’teki ABD Başkanı sıfatıyla ‘tüm zamanların en büyük kaybedenlerinden biri’ olduğunu savunan Trump, şunları söyledi:

“Ama diyorlar ki, bilmem ne ülkesinden bilmem kim otelimde kalmış. Ben de ‘evet, öyle’ diyorum. Ama kaybediyorum, yani rakamlar inanılmaz boyutlarda.”

Bu sözler, ‘2020 başkanlık seçimlerinde aday olmamayı mı düşündüğü’ sorusunu akıllara getirdi ama Trump bu ihtimali kesin dille reddedip “Bu işi (ABD Başkanlığı) seviyorum” dedi.