Trump'tan KDHC liderine görüşme teklifi: Sadece elini sıkıp merhaba demek için

ABD Başkanı Donald Trump, KDHC lideri Kim Jong Un ile bu hafta sonu Güney Kore sınırındaki silahsız bölgede buluşmak istediğini duyurdu.

Trump'tan KDHC liderine görüşme teklifi: Sadece elini sıkıp merhaba demek için

ABD Başkanı Donald Trump, G-20 Liderler Zirvesi’de yaptığı açıklamada, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC) lideri Kim Jong Un ile bu hafta sonu Kuzey ve Güney Kore sınırındaki silahsız bölgede buluşmak istediğini duyurdu.

Trump yaptığı açıklamada, KDHC lideri Kim Jong Un ile bu hafta sonu, ”Oradayken, Kuzey Kore Başkanı Kim Jong Un ile sadece elini sıkıp, merhaba nasılsın demek için Kuzey ve Güney Kore sınırındaki silahsız bölgede buluşmak istiyorum” dedi.

“Biz orada olacağız ve ben sadece bir duygu ortaya koyuyorum. Çünkü şu anda nerede olduğunu bilmiyorum. Kuzey Kore’de olmayabilir. Oradaysa, birbirimizi iki dakikalığına göreceğiz, tüm yapabileceğimiz bu ama bu görüşmenin iyi olacağını umuyorum diyen Trump, KDHC Lideri Kim Jong Un ile “çok iyi anlaştıklarını” ifade etti.

G-20 Zirvesi’nde yaptığı görüşmeler sonrasında Güney Kore’ye gideceğini açıklayan Trump, Pazar günü ülkeyi terk ederek Washington’a dönmeyi planlanıyor.

KDHC’DEN YANIT: ÇOK İLGİNÇ BİR ÖNERİ

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin resmi ajansı KCNA’da yer alan habere göre, Kuzey Kore Dışişleri Bakan Yardımcısı Choe Son Hui, Trump’ın Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile “silahsızlandırılmış bölgede” görüşme teklifini “çok ilginç bir öneri” olarak değerlendirdi.

Haberde, teklifin iki lider arasında şahsi ilişkinin derinleşmesi ve iki ülke ilişkilerinin gelişmesi için anlamlı bir fırsat olabileceği kaydedildi.

Choe, henüz ABD tarafından iki liderin silahsızlandırılmış bölgede görüşme yapması için resmi bir teklif almadıklarını belirtti.