Reklam
Kategoriler: İç Açı

‘TÜGVA militanı’ okul müdürü!

Reklam

HABER MERKEZİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi dün Başkan Ekrem İmamoğlu’nun talimatı ile Ensar, TÜRGEV ve TÜGVA gibi vakıflarla olan protokolleri feshetmişti. Açıklamada söz konusu vakıflara İBB bütçesinden toplam 357 milyon 453 bin 972 lira harcandığı da belirtilmişti.

Fesih haberinin ardından sosyal medyada TÜGVA yöneticileri ve üyeleri, sosyal medyada “#TÜGVAgençlerindir” başlığıyla kampanya düzenleyip kararı “protesto” etti.

“Kampanya”ya Türkiye’nin birçok il ve ilçesindeki TÜGVA mensupları katılırken bunlar arasında yer alan bir isim büyük tepkiyle karşılandı. TÜGVA Erzincan İl Temsilcisi Fatih Yeşilbaş, İmamoğlu ve İBB yönetimini ‘fesih’ kararı nedeniyle “ TÜGVA Yeni nesil gençlik demek “Diriliş Destanı” demektir.. Bu hayırlı kervanda gençliğe umut olmaya İmamoğlu ve yandaşları (pkk, hdp) engel olamayacaktır.” diyerek hedef aldı. Yeşilbaş’ın aynı zamanda Erzincan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü olduğu öğrenildi.

Okul müdürlüğü görevini bir yana bırakıp  sosyal medyada TÜGVA militanlığına soyunan Yeşilbaş’la ilgili skandal bununla da sınırlı değil. Zira lisenin internet sitesinde Yeşilbaş’la ilgili bilgilere bakanlar, burada da ‘TÜGVA’yla karşılaşıyor. Okul sitesindeki bilgilerinde 2010 yılında mezun olmasına rağmen 2 sene içinde yönetici olduğu dikkat çeken Yeşilbaş’ın TÜGVA “kariyer”ini buraya da taşıdığını görülüyor.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Yüksek İstişare Kurulu üyesi olduğu TÜGVA’nın hiçbir kamusal niteliği olmayan özel bir kuruluş olmasına rağmen devlet okulunun internet sitesinde yer alması, iktidara yaranma peşindeki bürokratların ibretlik bir örneği oldu.

Bu haber en son değiştirildi 29 Ağustos 2019 08:20 08:20

Reklam

Önceki Haberler

Pek çok Avrupa ülkesi Filistin devletini resmi olarak tanıyacak iddiası

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, birçok Avrupa Birliği ülkesinin mayıs…

29 Nisan 2024 17:20

TKH, ülke genelindeki 1 Mayıs programını açıkladı

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) 1 Mayıs İşçi Bayramı ile alakalı bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada…

29 Nisan 2024 16:39

Sosyalist partilerden ortak 1 Mayıs açıklaması: Sömürü düzenine karşı 1 Mayıs’a

SOL Parti, EMEP, TİP, Halkevleri ve TKH, 1 Mayıs’ta Taksim’e yürümek üzere saat 10.00’da Saraçhane’de…

29 Nisan 2024 15:07

DİSK’ten AYM kararını hatırlatan 1 Mayıs açıklaması

DİSK, Bakan Yerlikaya'nın 1 Mayıs açıklamasının ardından AYM kararının bir bölümünü hatırlatarak paylaşım yaptı. DİSK…

29 Nisan 2024 13:46

Sinan Ateş cinayetinin iddianamesi tamamlandı

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in, suikast sonucu öldürülmesine ilişkin soruşturma tamamlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı,…

29 Nisan 2024 13:42

Yargıtay Başkanı 27’nci turda da seçilemedi

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle yapılmaya başlanan başkanlık seçimlerinin 27.…

29 Nisan 2024 13:39
Reklam