Tutmayın küçük ortağı: Dünyanın her yerine asker göndereceğiz

BBP lideri Destici, "Gerekirse dünyanın her yerine asker göndereceğiz, geçmişte nasıl göndermişsek şimdi de göndereceğiz." dedi.

Tutmayın küçük ortağı: Dünyanın her yerine asker göndereceğiz

AKP ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın “dışarıdan” destekçisi Büyük Birlik Partisi (BBP), CHP ve ‘İyi Parti’yi ittifakın politikalarını desteklemeye çağırırken ilginç ifadeler kullandı.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin “Türkiye Kucaklaşıyor, Birlikte Buluşuyor” temasıyla bir otelde düzenlediği bölge toplantısında yaptığı konuşmada, Libya’daki Trablus merkezli hükümet ile yapılan anlaşmasının HDP dışındaki partilerin oylarıyla TBMM’den geçtiğini hatırlatıp şöyle konuştu:

“Ülke olarak herkes takdir etti ve alkışladı ama daha sonra Libya ile güvenlik ve askeri iş birliğini içeren yasa tasarısı Meclis’e geldiğinde bir baktık CHP ile İYİ Parti geçmiş HDP’nin tarafına. Karşı çıkıyor. Niye karşı çıkıyorsun? Libya ile Türkiye’nin imzaladığı güvenlik ve askeri iş birliği anlaşmasına niye karşı çıkıyorsun? Neymiş efendim ‘Biz oraya asker gönderecekmişiz’. Göndereceğiz tabii. Gerekirse dünyanın her yerine asker göndereceğiz, geçmişte nasıl göndermişsek şimdi de göndereceğiz. ABD gönderiyor. Afganistan’da ABD askerinin ne işi var? Suriye’de, Irak’ta, Afrika’da? İngiltere gönderiyor, Rusya gönderiyor, Fransa gönderiyor, biz niye göndermeyeceğiz? Biz ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ dedikçe birileri bütün Türk ve İslam coğrafyasını kan gölüne çevirdiler. Biz de son dönemlere kadar sadece bunları seyrettik. Bundan sonra seyretmeyeceğiz, müdahale edeceğiz diyor devletimiz, doğru yapıyor. Biz de bunu destekliyoruz ve herkesin desteklemesi lazım.”