Reklam
Kategoriler: İç Açı

Valilik’ten kamu personellerine ‘Erdoğan geliyor’ izni: Memurundan korkan anlayışa nasıl geldik?

Reklam

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yerel seçim çalışmaları kapsamında bugün (25 Şubat) Yozgat’a gelecek olması dolayısıyla valilik bünyesinde çalışan kamu görevlilerine bir günlük idari izin verildiği öğrenildi.

Gelişmeyi CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven duyurdu. Keven bunun Türkiye’de ilk defa görülen bir uygulama olduğunu belirtip ” Devletin memurundan bile korkan bir anlayışa bu ülke nasıl getirildi? Daha önce de bazı karşılama törenlerine polislerin şarjörsüz çıkarıldığı görülmüştü. Neden bütün devlet memurları izinli sayılarak valiliğe gelmeleri engelleniyor?” diye sordu.

Keven’in açıklaması şöyle:

“25 Şubat pazartesi günü Yozgat programı dolayısıyla ilimize gelecek olan Cumhurbaşkanı ziyareti için Türkiye’de ilk defa görülen bir uygulamaya gidildi. Yozgat Valiliği bünyesinde çalışan bağlı bütün kurum personelleri ve valilik personelleri bugün idari izinli sayılarak işe gelmeleri önlendi. Bu uygulamanın sebebi nedir? Devletin memurundan bile korkan bir anlayışa bu ülke nasıl getirildi? Ülkemiz böyle bir uygulamaya ilk kez şahitlik ediyor. Daha önce de bazı karşılama törenlerine polislerin şarjörsüz çıkarıldığı görülmüştü. Bugün de Valilik binasını ziyaret için Yozgat’ta devlet memurları izinli sayılıyor ve işe gelmeleri önleniyor. Sayın Cumhurbaşkanı valiliği ziyaret için buraya gelecekse güvenliği sağlamanın başka bir yolu yok mu? Neden bütün devlet memurları izinli sayılarak valiliğe gelmeleri engelleniyor? Bu uygulama Cumhurbaşkanlığı talimatıyla mı yapıldı yoksa İçişleri Bakanlığı’nın bir tasarrufu mudur?”

Bu haber en son değiştirildi 25 Şubat 2019 15:22 15:22

Reklam

Önceki Haberler

Pek çok Avrupa ülkesi Filistin devletini resmi olarak tanıyacak iddiası

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, birçok Avrupa Birliği ülkesinin mayıs…

29 Nisan 2024 17:20

TKH, ülke genelindeki 1 Mayıs programını açıkladı

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) 1 Mayıs İşçi Bayramı ile alakalı bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada…

29 Nisan 2024 16:39

Sosyalist partilerden ortak 1 Mayıs açıklaması: Sömürü düzenine karşı 1 Mayıs’a

SOL Parti, EMEP, TİP, Halkevleri ve TKH, 1 Mayıs’ta Taksim’e yürümek üzere saat 10.00’da Saraçhane’de…

29 Nisan 2024 15:07

DİSK’ten AYM kararını hatırlatan 1 Mayıs açıklaması

DİSK, Bakan Yerlikaya'nın 1 Mayıs açıklamasının ardından AYM kararının bir bölümünü hatırlatarak paylaşım yaptı. DİSK…

29 Nisan 2024 13:46

Sinan Ateş cinayetinin iddianamesi tamamlandı

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in, suikast sonucu öldürülmesine ilişkin soruşturma tamamlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı,…

29 Nisan 2024 13:42

Yargıtay Başkanı 27’nci turda da seçilemedi

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle yapılmaya başlanan başkanlık seçimlerinin 27.…

29 Nisan 2024 13:39
Reklam