Venezuela'da yeni bir darbe girişimi engellendi

Venezuela İletişim Bakanı Jorge Rodriguez, Nicolas Maduro’ya yönelik bir suikast ve yeni bir darbe planının önlendiğini duyurdu.

Venezuela'da yeni bir darbe girişimi engellendi

Venezuela İletişim Bakanı Jorge Rodriguez, ülkede yeni bir darbe girişimini önlediklerini açıkladı. Rodriguez, geçen haftasonu hayata geçirilmek istenen darbe girişimini önlediklerini duyurdu.

AFP‘nin aktardığına göre, Venezuelalı bakan önlenen darbe planında Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya suikast düzenleyerek yerine halihazırda tutuklu olan eski savunma bakanı Raul Baduel’i geçirmenin yer aldığını kaydetti.

Rodriguez aktif görev yapan ve emekli ordu mensuplarının dahil olduğu planın geçen Pazar ve Pazartesi günü yürürlüğe konulmak istendiğini söyledi.

Darbe girişimiyle ilgili en az 6 kişinin gözaltına alındığını dile getiren Rodriguez, darbecilerin Karakas’taki La Carlota Hava Üssü’nün de içinde bulunduğu üç askeri üssü ele geçirmeyi planladıklarını kaydetti.

MADURO: YENİ DARBEYE KARŞI ACIMASIZ OLACAĞIZ

Sputnik Türkiye‘nin aktardığına göre, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro da Miraflores’de düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada güvenlik birimlerinin engellediği darbe girişimine ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Venezuela halkına ve demokrasisine darbe yapmaya çalışan terörist bir grubu ortaya çıkardık ve yakaladık. 14 ay süren bir takip sonrasında bu suçlular yakalanıp hapse atıldılar” ifadelerini kullanan Maduro, darbecilerin ABD ve Kolombiya tarafından finanse edildiğini belirtti. Darbecilerin içinde İsraillilerin de bulunduğuna dikkati çeken Maduro, darbecilerin, kendisine yönelik suikast planlarının yanı sıra ülkenin telefon ve internet altyapısına da bombalı saldırılar düzenlemeyi hedeflediklerini anlattı.

Maduro darbecileri faşist bir grup olarak niteledi ve şunları söyledi:

“Ortalığı kan gölüne çevirmeye çalışarak iktidara gelmeye çalışan katiller. Politika bu mudur? Onlara muhalif diyemem çünkü öldürmek, katletmek, etrafı bombalamak isteyen ancak katil, faşist ve terörist olarak adlandırılır.”

Maduro, yeni bir darbe girişimine karşı saldırıyla cevap vereceklerini belirterek, “Bir uyarı veya tehdit olarak algılamayın ama bir darbe girişimi olursa, ancak oligarşinin ve ülkenin tüm faşist kesimlerinin imtiyazları ile birlikte sona ereceği daha derin ve daha radikal bir devrim gelir. Faşist bir darbe girişimine, acımasız bir devrimci karşı saldırıyla cevap veririz ve halk dediğin de böyle olmalı” dedi.