Reklam
Kategoriler: İç Açı

60 yaş üstü yurttaşların ücretsiz seyahat hakkına kısıtlama geliyor

Reklam

AKP’nin yakın zamanda Meclise sunmaya hazırlandığı yerel yönetimler düzenleme taslağında, 60 yaş üstü yurttaşların ulaşımın yoğun olduğu saatlerde tam bilet parası ödemesi önerisine de yer verdi.

Belediyelere ve demiryollarına ait şehir içi toplu taşıma araçlarından indirimli ya da ücretsiz yararlanan 60 yaş ve üstü yurttaşların, mesai başlangıcı ve bitişi sebebiyle ulaşımda yoğunluğun yaşandığı saatlerde bilet parası ödemelerini zorunlu hale sokacak bir yasa taslağı gündemde.

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre, AKP tarafından hazırlanan yerel yönetimler düzenleme taslağında, 60 yaş üstü yurttaşların şehir içi ulaşımında kısmi olarak ücret ödemesi önerisi var. Aynı taslak, emlak vergisine, çöp vergisine ve dolayısıyla su faturalarına büyük zamlar getirecek olması ile de haber olmuştu.

Yakın bir zamanda Meclise sunulması beklenen taslak düzenlemenin yasalaşması halinde, mesai başlangıç ve bitiş saatlerine yakın saatlerde 60 ve üstü yaştaki yurttaşlar, belediyelerin ve demiryollarının ulaşım araçlarına binerken tam bilet parası ödeyecek.

TÜİK’e göre ülkede 60-64 yaş arasında 3 milyon 446 bin, 65 yaş üstünde ise 7 milyon 186 bin olmak üzere bu uygulamadan etkilenecek toplam 10 milyon 632 bin yurttaş bulunuyor.

Reklam

Önceki Haberler

Üç fidan, İstanbul, Ankara ve İzmir’de anıldı: Bağımsız ve sosyalist Türkiye’yi kuracağız!

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam edilmelerinin yıldönümünde TKH Gençliği tarafından yapılan eylemlerle…

6 Mayıs 2024 18:57

İstanbul’daki 1 Mayıs baskınlarında gözaltına alınan 12 kişi için tutuklama talebi

İstanbul’da 1 Mayıs kutlamalarında Saraçhane’den Taksim’e yürümek istedikleri gerekçesiyle dün sabah ev baskınlarıyla gözaltına alınan…

6 Mayıs 2024 16:30

Bursa’nın CHP’li yeni belediye başkanı yeğenine üst düzey görev verdi

AKP’den CHP’ye geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde, Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yeğenini belediyenin şirketine ‘başkan’ olarak…

6 Mayıs 2024 16:25

YSK kesin seçim sonuçlarını açıkladı

YSK Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin kesin seçim sonuçlarını duyurdu. Yener, seçimlerin…

6 Mayıs 2024 16:14

Denizlerin izinde: Bugün neredeyiz?

"Tam bağımsız Türkiye sloganı içi boş bir slogan değildir. Bu sloganın ağırlığını taşıyabilmek antiemperyalist mücadelede…

6 Mayıs 2024 13:04

Denizlerin mücadelesi neydi?

"Şüphesiz onların yaptıklarını bir kaç sayfaya sığdırmak mümkün değil fakat yine de onların bunu ne…

6 Mayıs 2024 12:56
Reklam