Reklam
Kategoriler: Yaşam

8 çocuğa istismardan tutuklanan mahalle bakkalına 31 yıl hapis

Reklam

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde kendisine ait bakkal dükkanında yaşları 4 ile 15 arasında değişen 8 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla tutuklanan H.K., 31 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme gerekçeli kararında, H.K.’nin cep telefonunda çocuk pornosu görüntüleri ve bir çocuğu istismara maruz bırakırken çekilen videonun tespit edildiğini, bu nedenle suçlamaları kabul etmeyen sanığın savunmalarına itibar edilemeyeceğini bildirdi.

İlçede bakkallık yapan H.K.’nin çağırdığı çocuklara çikolata ve şeker vererek cinsel istismara maruz bıraktığı kaydedildi. Çocuklardan birinin durumu anlattığı ailesinin polise başvurması üzerine H.K., 13 Mart günü gözaltına alındı.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Soruşturma kapsamında yaşları 4 ile 15 arasında değişen 8 çocuğun ailesi H.K.’den şikayetçi oldu. Tutuklanan H.K. hakkında ‘Çocuğun cinsel istismarı’, ‘kişi hürriyetini yoksun kılma’ ve ‘müstehcenlik’ suçlarından dava açıldı. Ereğli Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılamada, H.K. suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, H.K.’nin 7 çocuğa karşı suçlamalarla ilgili kesin ve inandırıcı delil bulunmadığı gerekçesiyle beraatine karar verdi. Bir çocuğa karşı ise ‘çocuğun cinsel istismarı’, ‘kişi hürriyetini yoksun kılma’ ve ‘müstehcenlik’ suçlarından H.K.’yi toplam 31 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme heyeti, gerekçeli kararını da açıkladı. Kararda, tutuklu sanığın 7 çocuğa karşı üzerine atılı suçlar ile ilgili yeterli delil ve belge bulunmadığından beraatine karar verildiği ifadesi yer aldı.

Mahkeme heyeti, sanığın duruşmalarda mahkemeye yardımcı olmayan tutum ve davranışları ile hapis cezasının ‘ıslah edici özelliğinin’ dikkate alınarak cezada indirim uygulamadığını belirtti.

Reklam

Önceki Haberler

İBB, AKP döneminde özel bir üniversiteye tahsis edilen tarihi binasını geri alıyor

İBB yönetimi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’ne AKP döneminde bedelsiz olarak tahsis edilen Fatih’teki tarihi…

16 Mayıs 2024 18:19

Kobane Davası’nda karar açıklandı: Demirtaş’a 42 ve Yüksekdağ’a 30 yıl hapis cezası verildi

Kobani davasında hükümler açıklandı. Eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş’a 42 yıl, Figen Yüksekdağ’a…

16 Mayıs 2024 18:10

BM, Gazze’de insani yardım dağıtmanın neredeyse imkansız olduğunu açıkladı

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nden yapılan açıklamada, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de…

16 Mayıs 2024 17:54

Emniyet’te ve yargıda yaşananlar üzerine: Kimin devleti?

Bu devlet kimin devleti sorusu artık çok meşru bir sorudur. Bu devlet halkın devleti değil,…

16 Mayıs 2024 13:50

İBB, iştiraklerini sermayeye peşkeş çekmeye hazırlanıyor

İBB Mali Hizmetler Daire Başkanı Neslihan Vural, İGDAŞ'ın 10 milyar değerlemeyle halka arzını planladıklarını belirtti.…

16 Mayıs 2024 12:28

Sinan Ateş’in yakın arkadaşı, suikastı dört ismin organize ettiğini iddia etti

Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in, yakın arkadaşı Ömer Zengin, Suikastı dört isim…

16 Mayıs 2024 12:20
Reklam