Reklam
Kategoriler: İç Açı

AKP’den koronavirüs anketi

Reklam

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, koronavirüs salgını sürecinde yürütülen politikalara ilişkin parti olarak yaptırdıkları anketin sonuçlarını açıkladı.

Katıldığı bir televizyon yayınında konuşan Dağ, STK ve oda başkanları ve kanaat önderleriyle anket ve “derinlemesine mülakat yöntemi”yle görüşerek yaptıklarını belirttiği çalışmaların sonucunu aktarırken “Yaptığımız çalışmalar gösteriyor ki vatandaşlarımızın büyük bölümü sokağa çıkma yasaklarını desteklemektedir.” dedi.

4 KİŞİDEN 1’İ GÜVENMİYOR

Dağ’ın aktardığına göre AKP’nin yaptırdığı ankette vatandaşların yüzde 90’ı koronavirüs önlemleri kapsamında alınan bütün kısıtlamalara destek verirken vatandaşların bayramdaki dört günlük sokağa çıkma kısıtlamasına desteği ise yüzde 80 oldu.

Ankete göre vatandaşların Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın her gün açıkladığı rakamlara güvenirliği yüzde 75 olurken bakanın performansını iyi bulanların oranı yüzde 90, sağlık sistemine güven yüzde 75 oldu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dağ, yaptırdıkları ankette ekonomide alınan önlemlere güvenin ise yüzde 83 olduğunu söyledi.

Dağ, sonuçları “Alınan kararların hızına ve doğruluğuna karşı vatandaşlarımızın duyduğu güvenin ve verdiği desteğin fazla olması bize Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konusunda ne kadar faydalı bir adım attığımızı bir kez daha göstermektedir” diyerek yorumladı.

Bu haber en son değiştirildi 22 Mayıs 2020 13:35 13:35

Reklam

Önceki Haberler

Adana Demirspor taraftarı 1 Mayıs’ı selamladı

Adana Demirsporlu taraftarlar, “Her sokakta izin, bu memleket bizim!” ve “Working Class Hero” (İşçi sınıfının…

27 Nisan 2024 09:30

Protokol skandalı: AKP’liye koltuk var CHP’liye yok!

Mardin’in Yeşilli ilçesinde 23 Nisan’da düzenlenen resmî törende AKP’li ilçe başkanına protokolde koltuk verilirken, CHP…

27 Nisan 2024 09:19

AKP Grup Başkanı Güler: Partili cumhurbaşkanı’ tartışılabilir

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, bir televizyon programında gazeteci Fatih Atik’in sorularını cevaplandırırken, yeni anayasa…

27 Nisan 2024 09:06

2013’ten 2023’e Türkiye’nin ekonomik seyri

Türkiye ekonomisinin 10 yıllık seyri. Türkiye kişi başı gelirde alt ligde

27 Nisan 2024 08:54

Mevsimlik tarım işçileriyle ilgili yeni düzenleme

Mevsimlik tarım işçileri ile ailelerinin çalışma ve yaşam koşullarını düzenleyen cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

27 Nisan 2024 08:42

MEB “yeni müfredat” taslağını erişime açtı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) uzun süredir üzerinde çalışılan yeni müfredat taslağını kamuoyu ile paylaştı. Bir…

26 Nisan 2024 15:02
Reklam