AKP'den önce 'kadın'ın adı yokmuş!

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Meclis’te yaptığı konuşmada "Bu ülkede AK Parti gelene kadar 'kadın' kelimesinin adı yoktu Türkiye’de" dedi.

AKP'den önce 'kadın'ın adı yokmuş!

Daha kadın ve erkek eşitliğini dahi sindiremeyip “fıtrata ters” bulan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın partisi, kadın hakları konusunda “pes” dedirtecek bir çıkış yaptı.

Meclis Genel Kurulu’nda HDP’nin ‘kadına şiddetin araştırılması’ ile ilgili verdiği araştırma önergelerinin gündeme alınması önerisi kabul edilmedi.

HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir, partisinin grup önerisi üzerinde söz alarak, son dönemde kadın cinayetleri, kadına şiddet ve kadın intiharlarında artış yaşandığını söyledi.

Taşdemir, yılın ilk üç ayında 66 kadının öldürüldüğünü, 31 kadının taciz edildiğini, 145 kadına şiddet uygulandığını dile getirerek, kadına şiddetin pandemi sürecinde yüzde 30’lara vardığını ifade etti.

Konuyla ilgili tartışma sırasında, “sataşma” iddiasıyla söz alan AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, “Bu ülkede AK Parti gelene kadar kadın kelimesinin adı yoktu Türkiye’de. Partimizin daha evvel yaptığı kadın kongresinde şunu söylemiştim: Eğer Türkçe’de kelimelerin dişisi, erili olsaydı AKP Parti bir kadın kelimesi olurdu. AK Parti’yi inşa eden kadınlardır. O yüzden ben, kadın, erkek arkadaşlarımız ve Sayın Cumhurbaşkanımız biz yaptığımız çalışmalarda kadınların hayatını kolaylaştırmak için gayret ediyoruz.” ifadelerini kullandı.