Reklam
Kategoriler: İç Açı

AKP’li belediyeden gerici kitap hediyesi

Reklam

AKP’li Ümraniye Belediyesi, Yeni Akit Gazetesi Yazarı Yaşar Değirmenci tarafından yazılan kadınların “Eve geç kalmamaları, sabah ve akşam kocalarını uğurlamaları ve karşılamaları gerektiği ve terbiyeli genç kızların ise yüksek sesle bağırarak konuşmaması gerektiği” gibi içerisinde skandal ifadelerin yer aldığı gerici kitabı ‘hediye’ olarak dağıttı.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın önsözü yer alan ‘Modern dünyada görgü kuralları’ isimli kitabı AKP’li Belediye’nin ücretsiz olarak dağıttığı ortaya çıktı. Dağıtım için özel olarak bastırılan kitapta belediyenin logosu ile ‘Hediyedir, parayla satılamaz’ ifadesi yer aldı.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre, Belediye Başkanı Yıldırım tarafından kaleme alınan önsözde de şu ifadeler yer aldı:

“Gönül rahatlığı ile okuyabileceğinize inandığımız kitabı sizlere takdim ediyoruz. Bu kitabı ve daha birçoklarını bu duygularla okuyarak ve okumayı ruhunuzun beslemesi olarak, asla terk etmeyeceğimiz bir hayat tarzı haline getirmeniz ümidiyle…”

Kitabın ‘ev hayatı ve ailede adap’ başlıklı bölümünde, kadınlara yönelik ‘kocasının sözünü kesmemeyi bilmeli’ gibi skandal ifadeler yer aldı: “Eve geç kalmamalı, sabah ve akşam kocasını mutlaka kendisi uğurlamalı ve karşılamalı. Dinlemesini bildiği kadar kocasının sözünü kesmemesini de bilmeli. Kocasına yerinde ve gerekli şekilde hoşgörülü olabilmeli, onu kendi sevgi ve saygısından yoksun bırakmamalı. Evi veya kocasının işi ile ilgili konuları başkalarına anlatırken çok dikkatli olmalı.”

Reklam

Önceki Haberler

İBB, AKP döneminde özel bir üniversiteye tahsis edilen tarihi binasını geri alıyor

İBB yönetimi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’ne AKP döneminde bedelsiz olarak tahsis edilen Fatih’teki tarihi…

16 Mayıs 2024 18:19

Kobane Davası’nda karar açıklandı: Demirtaş’a 42 ve Yüksekdağ’a 30 yıl hapis cezası verildi

Kobani davasında hükümler açıklandı. Eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş’a 42 yıl, Figen Yüksekdağ’a…

16 Mayıs 2024 18:10

BM, Gazze’de insani yardım dağıtmanın neredeyse imkansız olduğunu açıkladı

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nden yapılan açıklamada, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de…

16 Mayıs 2024 17:54

Emniyet’te ve yargıda yaşananlar üzerine: Kimin devleti?

Bu devlet kimin devleti sorusu artık çok meşru bir sorudur. Bu devlet halkın devleti değil,…

16 Mayıs 2024 13:50

İBB, iştiraklerini sermayeye peşkeş çekmeye hazırlanıyor

İBB Mali Hizmetler Daire Başkanı Neslihan Vural, İGDAŞ'ın 10 milyar değerlemeyle halka arzını planladıklarını belirtti.…

16 Mayıs 2024 12:28

Sinan Ateş’in yakın arkadaşı, suikastı dört ismin organize ettiğini iddia etti

Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in, yakın arkadaşı Ömer Zengin, Suikastı dört isim…

16 Mayıs 2024 12:20
Reklam