Reklam
Kategoriler: İç Açı

AKP’li vekil Posacı: Tarım Bakanlığı’nda ithalat lobisi var

Reklam

AKP Aydın Milletvekili Rıza Posacı, tarım ve hayvancılıkta yapılan ithalatın sebebinin Tarım Bakanlığında bulunan ithalat lobisi olduğunu iddia etti.

Bakanlıkta büyük bir ithalat lobisi bulunduğuna işaret eden Posacı, “Maalesef bu ithalat lobisinin önüne bir türlü geçemiyoruz” dedi. Tarım ve hayvancılıkta yapılan ithalattan AKP Milletvekilleri bile rahatsızlıklarını dile getirmeye başladı.

Çiftçi TV’de, ‘Tarımda Bir Umut‘ programında Galip Umut Özdil’in konuğu olan Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi AKP Aydın Milletvekili Rıza Posacı, “Bırakın besilik, kasaplık, et ithalatını ithal sinek bile benim midemi bulandırıyor” dedi.

İTHALAT LOBİSİNİN ÖNÜNE GEÇİLEMİYOR

Tarım ve Orman Bakanlığında bir ithalat lobisinin bulunduğuna dikkat çeken Posacı, “Ama maalesef Tarım Bakanlığında bu ithalat lobisinin önüne bir türlü geçemiyoruz” diye konuştu.

İTHALATA KESİNLİKLE KARŞIYIM

Bir çiftçi olarak tarım ve hayvancılıkta ithalata kesinlikle karşı olduğunu ifade eden Posacı, “Sütte sıkıntı kalmadı gibi ancak ette sıkıntılar devam ediyor. İthal sinek bile benim midemi bulandırıyor. Tarım Bakanı geldiği günden beri bunu söylüyorum. İthalat bu işin çözümü değil. Üretime destek olmak zorundayız. 10 senede bir kriz yaşanıyor, ahırlar boşalıyor. Kaynaklar boşa gidiyor” değerlendirmesinde bulundu.

“OH BE DEDİM”

Tarım ve Orman Bakanlığında bir ithalat lobisi bulunduğunu ve maalesef bu ithalat lobisinin önüne bir türlü geçilemediğini vurgulayan Posacı, Tarım ve Orman Şurası’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın besilik ve kasaplık hayvan ithalatının yapılmayacağı yönündeki açıklamasının kendisini çok sevindirdiğini belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın bu açıklamasını dinleyince ben de oh be dedim” diye konuştu.

TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ ÖZEL BANKALARLA YARIŞIR HALE GELDİ

Tarım Kredi Kooperatiflerinde uygulanan yüksek faizden de dert yanan Posacı, bir çiftçi olarak Tarım Kredi Kooperatiflerinden alış verişi durdurduklarını söyledi. Tarım Kredi Kooperatiflerinin özel bankalarla yarışır hale geldiğinin altını çizen AKP Aydın Milletvekili Rıza Posacı, Tarım Kredi Kooperatiflerinin tabiri caizse tefeci ile yarışır hale geldiğini bunu da bir ziyaretinde Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürüne söylediğini anlattı.

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam